ENGLISH DEUTSCH
Ma 2021. október 16. szombat, Gál napja van. - Holnap Hedvig napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/83 bejegyzés:10/822

Új hivatalvezető az Érdi járás élén »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.15. 12:24
Új hivatalvezető az Érdi járás élén
Október 15-től Sarkadi Andrea az Érdi Járási Hivatal vezetője.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott átadta megbízólevelét Sarkadi Andreának, az Érdi járás kinevezett új járási hivatalvezetőjének.

Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében + videó »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.13. 15:16
Új kormányablakbusz áll forgalomba Pest megyében + videó
Az Őrbottyánban szolgálatba állított mobilizált ügyfélszolgálat átadóján György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta: ma több mint 2500 ügytípus intézhető a kormányablakoknál, és ezt a munkát segíti az a 24 kormányablakbusz is, amely lehetőséget biztosít a kistelepüléseken az ügyek helyben történő intézésére.

A területi közigazgatás új struktúrájának köszönhető, hogy május 2-áig ötmillió állampolgárt sikerült beoltani Magyarországon a koronavírus ellen. A kormányhivatalok szervező munkája nélkül ez nem valósulhatott volna meg – fűzte hozzá az államtitkár.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a közigazgatás bő tíz évvel ezelőtti átalakítását dicsérve kiemelte az állam és a polgárok közötti partnerséget.

Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Domokos Péter, a kormányablakok működéséért felelős miniszteri biztos azt mondta, hogy 3,3 millió magyar lakik olyan helyen, ahol nem működik kormányablak. Közülük 120 ezer fölött jár azoknak a száma, akik 2018 óta igénybe vették a kormányablakuszok szolgáltatásait – tette hozzá.

(MTI)

Átadták a szentendrei Ferences Gimnázium tornacsarnokát »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.10.07. 10:30
Átadták a szentendrei Ferences Gimnázium tornacsarnokát
Az iskolai, városi és egyéb szabadidős sportrendezvényekre alkalmas létesítmény megépítéséhez a kormány 2,15 milliárd forinttal járult hozzá. Az október 6-ai átadón eseményen köszöntőt mondott Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára azt mondta, a Ferences Gimnázium a térség meghatározó épülete, közösséget épít nemcsak az iskolán belül, de azon kívül is. Kiemelte, a kormány az egyházi beruházások támogatásával a Krisztust követő és hazájukat szerető fiatalok nevelését szeretné segíteni.

Berhidai Piusz ferences tartományfőnök a beruházás megvalósításáért köszönetet mondva úgy fogalmazott, a köszönetnyilvánítás soha nem csak lezárni tud valamit, hanem képes megalapozni a későbbi bizalmat, együttműködést és ilyen módon szolgálni az életet.

Az elkészült csarnok három szintje összesen 3174 négyzetméter, a 20x40 méteres nagytermi pálya mellett az épületben helyet kapott egy kisebb edzőterem is. A lelátókon 260-an férnek el, a csarnok teljes befogadóképessége 1200 fő. Az épületben öltözőket és egyéb kiszolgálóhelyiségeket is kialakítottak, a szomszédos telken egy több mint száz férőhelyes parkoló épült.

A beruházáshoz az iskola fenntartója, a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány százmillió forint önrésszel járult hozzá.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott arról beszélt, hogy az 1948-as államosításkor „minden zsámolyt kirúgtak az egyházi oktatás lába alól”, és a rendszerváltás után is csak minimális támogatás jutott ezeknek az intézményeknek. Kiemelte, a kormány 2010 óta elkezdte ezeket zsámolyokat visszarakni a helyükre; most egy ilyen zsámoly került vissza Szentendrére is.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Ideiglenes változás a ceglédberceli ügysegéd ügyfélfogadási idejében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.28. 15:53
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy Ceglédbercelen a települési ügysegéd – a Polgármesteri Hivatal épületét érintő áramszünet miatt – 2021. 09. 29. (szerda) helyett 2021. 10. 01-én (pénteken) fogad ügyfeleket.

Azonnali ügyintézésre a közelben a Ceglédi Járási Hivatal Hatósági Osztályán (Cegléd, Kossuth tér. 1.) van lehetőség.

Telefonszám: (53) 999-411

Ügyfélfogadási idő:

Szerda: 10.00 – 16.00

Megértésüket köszönjük!

Gulyás Gergely: Magyarország megújításának legfontosabb feltétele a vidéki élet megújítása »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.28. 08:25
Gulyás Gergely: Magyarország megújításának legfontosabb feltétele a vidéki élet megújítása
Magyarország megújításának legfontosabb feltétele a vidéki élet megújítása, és ebben Kiskunlacháza komoly eredményeket tud felmutatni az utóbbi években - jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Kiskunlacháza szombati városavató ünnepségén.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott: „Mindig az a tapasztalat segített megfordítani a legválságosabb helyzeteket is, ha egy közösség tagjai kellően erősek voltak ahhoz, hogy számíthassanak egymásra. Így volt ez a redemptio idején éppúgy, mint az elmúlt tíz évben, amikor Magyarország közös erővel nemcsak megállította a gazdaság zuhanását, hanem olyan fejlődési pályára állt, mely hosszú évek óta töretlen és ma is biztos lehetőséget ad az előrelépésre".

A miniszter emlékeztetett: ez idő alatt egymillió új munkahely jött létre, jövőre több lesz a minimálbér, mint 2010 előtt az átlagbér, összefogva sikerült kivédenünk a koronavírus meg-megújuló rohamait és a rendszerváltoztatás óta soha nem látott gazdasági növekedést tudhatunk magunkénak az idén.

Mindeközben nemzetközi szinten is ki tudunk állni önmagunkért és napjainkban már több magyar fiatal tér haza külföldről, mint amennyien elmennek itthonról - fűzte hozzá.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a vidéki élet megújításának legfontosabb célkitűzései: mindenki számára elérhetővé tenni a közszolgáltatásokat és gyorsabbá, kényelmesebbé, biztonságosabbá tenni a közlekedést, továbbá életet vinni a közösségépítés színtereibe.

Kiskunlacháza e téren példamutató eredményekkel büszkélkedhet, hiszen megújultak helyi oktatási intézményei, a művelődési háza, játszóterek jöttek létre, valamint sportlétesítmények, utak, járdák épültek, épülnek és javult az ivóvízellátás és a szennyvízkezelés is - mondta.

Városi rangra emelésével Kiskunlacháza visszakapta az ősök jussát - fogalmazott a miniszter, felidézve, hogy a két Árpád-kori helységből kialakult településen mindig szabadságszerető emberek éltek, akik nemcsak a tatárt és a törököt élték túl, de időről időre a Duna áradásai után is újjáépítették otthonaikat. Kiskunlacháza kemény munkával és határtalan szorgalommal, valamint az élő közösség erejével vívta ki újra és újra önrendelkezését - mutatott rá.

A település jó példája annak is, hogy egyetlen falu, vagy város is sokat tehet hozzá a nemzet egészének életéhez - hangsúlyozta Gulyás Gergely. Szavai szerint a lacháziaknak is sokat köszönhetünk: kiművelt emberfőket, gyönyörű templomokat, erős református és katolikus közösséget éppúgy, mint a magyar kultúra nagy épületének egy fontos építőelemét.

Répás József polgármester történelmi pillanatnak nevezve a várossá avatást kiemelte: a helyiek munkája nélkül Kiskunlacháza nem tartana ott, ahol tart. Utalt arra, hogy a település 150 éve már viselhette a városi címet, amit a "történelem fintora" elvett a helyiektől.

Rámutatott: e rang visszaszerzése főhajtás is az elődök erőfeszítései előtt. Egyben korszakváltás, amely után a legfontosabb cél olyan kisvárost építeni, ahol minden generációnak jó élni, mely jövőképet mutat, ahová jó visszatérni.

Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő szerint Kiskunlacháza a városi rang kivívásával új pályán indul el új lehetőségek mentén. Azt tanácsolta Kiskunlacháza lakóinak, hogy legyenek "erős összekötő kapocs a kiskun-világ és a fővárosi agglomeráció között" és teremtsék meg saját településükön azt a klasszikus értelemben vett polgári világot, amely szellemében is segíti az újjászületett város további fejlődését.

Pánczél Károly országgyűlési képviselő Kiskunlacháza történelmének legjelentősebb fordulópontjait ismertetve elmondta: a település a kunok 1745-ös önmegváltásától (redemptio) 1872-ig mezőváros volt, ezt a rangot egy közigazgatási átszervezés során vesztette el. Ugyancsak meghatározó volt, amikor Pereg és Lacháza település egyesülésével létrejött a mai Kiskunlacháza. Ezek sorába illik az idei esztendő is - fűzte hozzá, megemlítve, hogy ezt megelőzően nyolc éve nem adtak át városi címet Magyarországon.

Fontosak az adatok, amelyek alapján ezt a rangot kiérdemelte a település, ám a város igazi ereje nem azokban és az épített környezetben, hanem az itt élő emberekben, az itt működő közösségekben van - jelentette ki a képviselő.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott köszöntőjében hangsúlyozta, a városi rangra emelkedett település fontosságát mutatja az, hogy a kormányhivatal hatósági kirendeltséget működtet helyben, mely az egyik legfontosabb terület a kormányhivatali feladatok között. A kormánymegbízott fontos célként fogalmazta meg, hogy a városi ranggal együtt Kiskunlacháza ugyanolyan élhető település maradjon, amilyen eddig is volt. „Ennek megőrzéséhez kívánok Kiskunlacházának sok sikert” – tette hozzá.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Díjnyertes nyúlpaprikás »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.22. 10:28
Díjnyertes nyúlpaprikás
Kilencedik alkalommal rendezték meg a KÖZIG Foci Kupa és Családi Napot, amelynek főzőversenyét a Pest Megyei Kormányhivatal csapata nyerte meg.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a KÖZIG Foci Kupa és Családi Napot, amelynek főzőversenyét a Pest Megyei Kormányhivatal csapata nyerte meg.

Az Ikarus BSE Sporttelepére az ország minden részéből érkeztek résztvevők. Ötvenhat szervezet, köztük minisztériumok, közigazgatási intézmények,kormányhivatalok és állami cégek csapatai mérték össze tudásukat és ügyességüket.

A Varga Mihály és Gulyás Gergely miniszterek által fővédnökölt rendezvényt Janó Márk közigazgatási államtitkár nyitotta meg, amely után kezdetét vették a mérkőzések. Közben a főzőcsapatok is bogrács alá gyújtottak. A mintegy három órás főzést követően a zsűri az elkészült ételek mellett a tálalást is értékelte.

Ennek alapján a rendezvény legjobb főzőcsapatának a Pest Megyei Kormányhivatalt választották, amely az Igazságügyi Minisztériumés a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt. csapatát előzte meg a versengésben.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott gratulált kollégáinak az elért sikerhez és örömét fejezte ki, hogy a versenyre való alapos felkészülés meghozta az eredményét.

Sok a munkaügyi szabálytalanság az építőiparban Pest megyében is »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.03. 13:27
Minden ellenőrzött építőipari munkáltatónál talált munkaügyi szabálytalanságot a Pest Megyei Kormányhivatal a nyári ellenőrzések során. Gyakori volt a fekete foglalkoztatás és a munkavédelmi szabályok áthágása is.

Minden ellenőrzött építőipari munkáltatónál talált munkaügyi szabálytalanságot a Pest Megyei Kormányhivatal a nyári ellenőrzések során. Gyakori volt a fekete foglalkoztatás és a munkavédelmi szabályok áthágása is.

Átfogó, az ország egész területére kiterjedő, összehangolt ellenőrzést végeztek nyáron az illetékes hatóságok az építőipai tevékenységet végzők körében. A több mint 2 ezer vizsgálatban a fővárosi és megyei kormányhivatalok szakterületi hatóságai mellett az adóhatóság és a rendészeti szervek is részt vettek. A komplex ellenőrzések célja a jogkövető gazdasági működés és foglalkoztatás erősítése, a tisztességes, jogkövető cégek versenyhátrányának csökkentése, a szabályok megszegésével (feketefoglalkoztatás, munkavédelmi szabálytalanságok) jogosulatlan előnyt szerző vállalkozások felderítése, illetve az ágazatban dolgozók alapvető jogai érvényesülésének elősegítése volt. A vizsgálatok a foglalkoztatás-felügyelet, a munkavédelmi és munkaügy, az építésfelügyelet, a fogyasztóvédelem, a műszaki biztonsági, valamint a környezetvédelem, természetvédelem és hulladékgazdálkodás területére terjedtek ki.

A legtöbb problémát a foglalkoztatás, a munkavédelem és az építésfelügyelet terén tapasztalták a szakemberek. Továbbra is jellemző a bejelentés nélkül foglalkoztatás, illetve a munkaidő-nyilvántartás vezetésének hiánya. Kiderült, hogy az építési kedv növekedésével nem járt együtt a munkavédelmi szabályok betartása, mert évről évre ugyanazon szabálytalanságokat, hiányosságokat tárják fel. Szintén gyakori tapasztalat volt nemcsak a védőeszközök biztosításának illetve használatának elmulasztása (védősisak, védőcipő, légzés- és hallás védelem), hanem a megfelelő munkaeszközök hiánya is. Ugyancsak visszatérő problémát jelentett a nem biztonságos munkakörnyezet (rossz világítás, mechanikai védelem hiánya pl. elektromos kábeleknél, nem megfelelő műszaki állapotú állványzat, nem megtámasztott munkagödör, porvédelem hiánya stb.).

A Pest Megyei Kormányhivatal foglalkoztatás-felügyeleti hatósága 49 munkáltatónál tartott helyszíni vizsgálatot és a munkaadók mindegyikénél (!) feltártak valamilyen munkaügyi szabálytalanságot; 78 ellenőrzött dolgozóból 57-nél. Továbbra is jellemző az ágazatra a munkaviszony létesítésével kapcsolatos bejelentési kötelezettség elmulasztása (fekete-foglalkoztatás), a munkaszerződés nélküli foglalkoztatás, valamint a munkáltató nyilvántartási kötelezettségének megszegése. A rendelkezésre álló adatok alapján a megállapított munkaügyi szabálytalanságokkal kapcsolatban 30 esetben bírságot tartalmazó, továbbá 17 estben a jogsértés megszüntetésére kötelező és figyelmeztetést tartalmazó határozat kiadása várható.

A munkavédelmi hatóság 68 munkáltatót vizsgált és 65 esetben talált intézkedésre okot adó szabálytalanságot; ez a 445 ellenőrzött munkavállalóból 428 főt érintett. Az ágazatban továbbra is a be- és leesés veszély (kollektív védelem hiánya, illetve az egyéni védelem rögzíthetőségének hiánya), valamint a védőeszközök biztosításának, illetve használatának elmulasztása (védősisak, védőcipő, légzés és hallás védelem) a leggyakoribb. Két esetben munkavédelmi bírságot, egy esetben közigazgatási bírságot szabott ki a Pest Megyei Kormányhivatal, 63 esetben pedig figyelmeztetést tartalmazó és hiányosság megszüntetésére kötelező határozat kiadmányozására került, illetve kerül sor.

Több mint ezer gépjárművet ellenőriztek a hatóságok a nyáron Pest megye útjain »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.02. 08:43
Több mint ezer gépjárművet ellenőriztek a hatóságok a nyáron Pest megye útjain
A Pest Megyei Kormányhivatal a rendőrséggel és a fővárosi kormányhivatallal működött együtt a műszaki szabálytalanságok felderítésében.
Kép: Pest Megyei Kormányhivatal - illusztráció

A legnagyobb számban pótkocsit, nyergesvontatót, illetve tehergépjárművet ellenőriztek és több mint száz esetben találtak valamilyen szabálytalanságot a hatóságok. A közúti közlekedést különösen veszélyeztető állapota miatt három jármű műszaki vizsgáját érvénytelenítették.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott elmondta, a vizsgált járművek több mint fele volt hazai forgalomban és a belföldi közúti szolgáltatás-ellenőrzések száma meghaladta az ötszázat. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője hozzátette, mintegy húszmillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki az ellenőrzések során.

A leggyakoribb hiányosságok a gumiabroncsot és fékberendezést, valamint a kormányberendezést, az alvázat és a kipufogórendszert érintették. Pozitív változás, hogy a nyáron ellenőrzött buszoknál nem találtak szabálytalanságot.

A hatóság munkatársai továbbra is fokozottan ügyelnek a közlekedés biztonságára, hogy mindenki épségben eljusson a tervezett úti céljához.

Rendben zajlik az oltás a Pest megyei idősotthonokban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.09.02. 08:31
Augusztusban folytatódott a bentlakók és a szakszemélyzet immunizálása

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott a dányi Akácfa Idősek Gondozóházában tekintette meg a munkafolyamatot. A kormányhivatal minden intézmény számára biztosítja az oltóanyagot azok számára, akik a harmadik oltást igényelték.

Fotó: MTI

Tarnai Richárd elmondta, a harmadik oltás felvételének feltétele, hogy legalább négy hónap teljen el a második oltás és a harmadik között. Hozzátette, hogy az eddigi tapasztalatok szerint azok az emberek, akik szociális intézményekben élnek vagy dolgoznak, szinte kivétel nélkül élnek a harmadik oltás felvételének a lehetőségével.

(Pest Megyei Kormányhivatal/MTI)

Fogyasztóvédelem: Aquaparkokat és strandfürdõket vizsgált a kormányhivatal »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2021.08.11. 08:39
Fogyasztóvédelem: Aquaparkokat és strandfürdõket vizsgált a kormányhivatal
Huszonkét víziberendezés üzemeltetését függesztette fel a Pest Megyei Kormányhivatal az aquaparokat és strandfürdõket célzó fogyasztóvédelmi ellenõrzés során.
Fotó: MTI/Komka Péter

A Pest Megyei Kormányhivatal tizenhat olyan aquaparkot és strandfürdőt ellenőrzött, ahol vízi csúszdák és egyéb vízi berendezések vannak. Összesen száznégy eszközt vizsgáltak éshat helyszínen találtak szabálytalanságot, amely tavalyhoz képest magasabb arányt jelent. Három üzemeltető tizenkilenc berendezésének nem volt hatályos megfelelőségi tanúsítványa, három személy pedig az általuk felügyelt vízicsúszdákra nem rendelkezett kezelőiigazolvánnyal. A Pest Megyei Kormányhivatal kollégái Cegléden, Gödön, Budaörsön, Szigetszentmiklóson, Ráckevén, Dabason, Nagykátán, Gyömrőn, Mogyoródon Leányfalun és a Lupa-strandon végeztek átfogó fogyasztóvédelmi ellenőrzést.

A Pest Megyei Kormányhivatal hat üzemeltetővel szemben indított hatósági eljárást és huszonkét berendezés további üzemeltetését tiltotta meg ideiglenesen.

A jogsértő vállalkozások minden esetben bírságra számíthatnak, ha a hatóságok olyan hiányosságot találnak, amely a fogyasztók életét, testi épségét veszélyeztetheti.

A strandokat, aquaparkokat üzemeltető vállalkozások nagy része már tisztában van a vonatkozó jogszabályokkal, a jogsértések többségében azokon a helyszíneken fordulnak elő nagyobbszámban, ahol a berendezések üzemeltetése csak az idei évtől kezdődött meg.

Az aquaparkokat a következő években is kiemelten ellenőrzi a kormányhivatal, hogy a szabálytalanságok teljesen megszűnjenek és a biztonságos üzemeltetés folyamatos legyen.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.058 másodperc alatt készült el. | Copyright 2021 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 17963607 | Ebben a hónapban: 152055 | Ma: 4844 | jelenleg: 3 | Statisztika