ENGLISH DEUTSCH
Ma 2022. augusztus 16. kedd, Ábrahám napja van. - Holnap Jácint napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

A PEST MEGYEI KORMÁNYHIVATAL HÍREI

12345678910
oldal:1/87 bejegyzés:10/862

Informatikai karbantartás a budaörsi kormányablakban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.07.26. 15:32
Július 27-én hosszabb várakozási idővel kell számolni az ügyfélkiszolgálásban a Budaörs Szabadság út 134. szám alatti kormányablakban.

Július 27-én hosszabb várakozási idővel kell számolni az ügyfélkiszolgálásban a Budaörs Szabadság út 134. szám alatti kormányablakban.

Ez idő alatt ügyeiket az alábbi, közeli kormányablakokban is intézhetik:

• Törökbálinti kormányablak (Munkácsy Mihály u. 79.)

• Érdi kormányablak (Budai út 8.)

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Egyszerűsödött az egészségügyi ellátásokhoz kapcsolódó utazási költségtérítés »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.07.20. 14:40
A papíralapú utalványokat júliustól elektronikus rendszer váltotta fel. Az átállással a jogosultsági kör és a támogatások mértéke nem változott, az ügyintézés azonban jóval könnyebb lett.

Az utazási költségtérítési támogatás igényléséhez elegendő a szakorvosnál jelezni a támogatási igényt, amelyet az orvos rögzít a rendszerben. A beteg az ügyfélkapun elérhető elektronikus űrlappal igényelheti a költségtérítést.

Azok sem esnek el az igényléstől, akik nem rendelkeznek ügyfélkapus regisztrációval, számukra papíralapú ügyintézést biztosítanak.

A dokumentum a Magyar Államkincstár honlapján érhető el, de személyesen a kormányablakokban vagy az egészségbiztosítási ügyfélszolgálatokon is ki lehet tölteni a nyomtatványt, illetve postai úton is be lehet küldeni.

Amennyiben minden szükséges adat és információ a hatóság rendelkezésére áll, az Ügyfélkapun benyújtott kérelmet 24 óra alatt elbírálja a kormányhivatal.

Átadták az első önkiszolgáló kormányhivatali terminált Pest megyében »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.07.19. 15:00
Átadták az első önkiszolgáló kormányhivatali terminált Pest megyében
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ügyfélbarát közigazgatás fejlesztése, hiszen Veresegyházon üzembe állt a mesterséges intelligenciával támogatott ügyintézési pont, a KIOSK. Az állampolgárok 12 ügytípus indítását kezdeményezhetik a készüléken.

Okmányokhoz, illetve járművekhez kapcsolódó ügyek, valamint lakcímbejelentés tehető az eszközön. Tarnai Richárd kormánymegbízott elmondta, Pest megyében harminchárom helyszínen telepítenek KIOSK-ot, ezekből tizenöt darab folyamatosan, tehát éjjel-nappal elérhető szolgáltatást fog biztosítani az ügyfeleknek.

Az alkalmazás lépéseit a könnyen kezelhetőség érdekében úgy alakították ki, hogy hangalapú narráció és feliratok egyaránt segítik a gördülékeny ügyintézést. A folyamat végén a gép egy bizonylatot nyomtat ki, amely hitelesen igazolja az ügyindítás tényét, a személy adatait és az indított ügy azonosító számát is.

Országosan összesen 307 kormányhivatali helyszínen, 38 postahivatalban, valamint 55 Digitális Jólét Program ponton állítanak fel digitális ügyintézési állomást.

Augusztus elsején az óbudai Zichy-kastélyba költözik a Pest Megyei Kormányhivatal Örökségvédelmi Osztálya »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.07.19. 14:48
Augusztus elsején az óbudai Zichy-kastélyba költözik a Pest Megyei Kormányhivatal Örökségvédelmi Osztálya
A szakemberek az épület egy részének műemléki szempontú teljes felújítása után vehetik birtokba az irodákat.

A szakemberek az épület egy részének műemléki szempontú teljes felújítása után vehetik birtokba az irodákat.

A bejárás során Tarnai Richárd kormánymegbízott emlékeztetett, a helyiségeket korábban a hivatal népegészségügyi osztálya használta, ezentúl viszont azok a kollégák fogják, akik maguk is részt vettek a beruházás kidolgozásában.A belső átalakítást Nagy Gábor műemléki szakértő, építészmérnök tervezte meg, aki kiemelte, az eredeti alaprajzi rendszert állították vissza és a főbejárat is újra a régi helyére került.Megújult a vizesblokk, a teakonyha, valamint eredeti méretet követő, hőszigetelt ablakok készültek és megtörtént a falak utólagos vízszigetelése is. Emellett korszerű informatikai rendszer szolgálja majd az itt dolgozók munkáját.

Rendszerkarbantartás a dabasi, gyáli, monori és nagykátai telefonhálózatban »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.07.14. 13:17
Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a telefonszolgáltató társaság karbantartást végez a dabasi, gyáli, monori és nagykátai térségben, a munkálatok július 15-ig fennakadásokkal járhatnak.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a telefonszolgáltató társaság karbantartást végez a dabasi, gyáli, monori és nagykátai térségben, a munkálatok július 15-ig fennakadásokkal járhatnak.

A karbantartás ideje alatt az érintett területeken az alábbi telefonszámokon állnak munkatársaink rendelkezésre:• Dabasi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi              Osztály: 20/556-4888• Dabasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály: 30/347-5778• Dabasi Földhivatal: 20/241-6252• Gyáli Építésügyi Osztály: 29/541-051• Monori Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi              Osztály: 20/556-5655• Monori Földhivatal: 70/489-9463• Nagykátai Földhivatal: 29/441-218• Nagykátai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály: 20/243-0534• Nagykátai Járási Hivatal Hatósági Osztály: 20/280-3561Szíves megértésüket köszönjük!

Letette hivatali esküjét Tarnai Richárd »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.06.21. 17:34
Letette hivatali esküjét Tarnai Richárd
A Pest megyei kormánymegbízottnak Orbán Viktor miniszterelnök adta át kinevezési okmányát.

 

Az ünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a területi közigazgatás vezetőit. Ezt követően a kormányfő beszédében arról szólt, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy pandémia és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat.

Orbán Viktor elmondta: nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy - ellentétben az ellenfeleivel - képes kezelni a kihívásokat.

Hangsúlyozta, az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt "meg kell védenünk azt, amink van", tehát az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni.

(MTI/Pest Megyei Kormányhivatal)

Tarnai Richárd lett a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.06.13. 16:13
Tarnai Richárd lett a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja
A hivatal vezetője negyedik ciklusát kezdi meg a közigazgatási szerv élén.

Orbán Viktor miniszterelnök - Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára - június 12-i hatállyal Tarnai Richárdot nevezte ki a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának, amelyet 2011 óta irányít.

Indul az államilag támogatott diákmunka program Pest megyében is »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.06.10. 16:15
Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos 16-25 év közötti Pest megyei tanulók július-augusztusban. A 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz maradhat a diákoknál.
A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítésére 2022-ben folytatódik a 2013-ban indított „Nyári diákmunka” program, amely elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását. A támogatásokat önkormányzatok és a mezőgazdaságban, turizmusban, vendéglátásban működő vállalkozások hívhatják le. Fontos változás, hogy a 25 év alattiak munkavégzése az idéntől szja-mentes, így több pénz marad a diákoknál.A programba 16–25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezhetnek, akik jelenleg nem állnak munkaviszonyban és nincs vállalkozási jogviszonyuk. Az önkormányzatok esetében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. A helyhatóságok részére maximum 2 hónap időtartamra teljes egészében megtérítik a munkabért. A mezőgazdaságban, a turizmusban és a vendéglátásban tevékenykedő munkaadóknál legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható, a program a munkabér összegének 75 százalékát vállalja át.A támogatás megállapítása során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében fejenként bruttó 195 ezer forint vehető figyelembe. Szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében ez a limit 150 ezer forint. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken. Így a diákok havi nettó munkabére az szja-mentességet figyelembe véve akár 122-159 ezer forint is lehet.A kétmilliárd forintos keretösszeggel induló program a területileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál (https://nfsz.munka.hu/tart/kapcsolat/osztaly) megtehető regisztráció kezdetétől, 2022. június 15-étől augusztus végéig tart. A tényleges foglalkoztatás legkorábban 2022. július 1-ével indulhat. További részletek a www.munka.hu oldalon lesznek elérhetők.Eddig kilenc esztendő alatt több mint 242 ezer fiatal munkához jutását segítette a kormány közel 24 milliárd forintból. Tavaly 177 különböző munkakörben dolgoztak a diákok a hivatalsegédtől a szállodai recepcióson át a zöldségtermesztőig.

Pest megyében több mint 10 ezren tesznek érettségi vizsgát »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.05.02. 06:44
Május 2-án, hétfőn 92 helyszínen, 240 vizsgabizottság előtt, 128 tantárgyból kezdődik meg a 2022-es érettségi vizsgaidőszak. A 10 121 vizsgázó 26 521 vizsgára középszinten, 5 855 vizsgára pedig emelt szinten jelentkezett. Az írásbeli érettségi vizsgák időszaka május 23-án ér véget, a maturálás a szóbelivel június 1-jétől 24-ig tart.
A megyében az első napon magyar nyelv és irodalomból összesen 5 957-en adnak számot tudásukból, közülük 216-an emelt szinten. Május 3-án, kedden a matematikával folytatódnak a vizsgák. Utóbbi tantárgyból összesen 5 986-an maturálnak, középszinten 5 490-en, emelten 496-an. Érdekesség, hogy matematikából idegen nyelven is (angol, német és francia) vizsgáznak a Pest megyei végzősök: középszinten 154-en, emelten 8-an. Az idén történelemből középszinten 5 394-en érettségiznek, emelten 663-an. Választott vizsganyelv ebben az esetben is az angol, a német és a francia 153 vizsgázó esetében. Angol nyelvből összesen 6 181-en érettségiznek, ebből az emelt szintet 1 869-en választották. A biológia tantárgyat összesen 950-en választották, középszinten 377-en, emelten 573-an. 10 esetben a választott vizsganyelv az angol. Kémiából ennél jóval kevesebben vizsgáznak, összesen 354-en, középszinten 34-en, emelt szinten 320-an.Szakmai tárgyakból összesen 1 830-an vizsgáznak, ebből 406-an emelt szinten, 1 424-en középszinten. Ezen a területen a legnépszerűbb vizsgatárgyak mindkét szinten a közgazdasági ismeretek, a rendészeti és közszolgálati ismeretek, valamint az informatikai ismeretek, de ezeken felül még 34 féle szakmai vizsgára jelentkeztek vizsgázók közép szinten és 26 félére emelt szinten. Klasszikus zenész-ismeretek, honvédelmi alapismeretek, mezőgazdasági és erdészeti gépésztechnikai ismeretek, valamint táncos ismeretek vizsgatárgyakból Pest megyében emelt szinten idén először kerül megszervezésre érettségi vizsga.Az írásbeli vizsgák május 23-án fejeződnek be, a szóbeli érettségi pedig június 1-jétől 24-ig tart.

Pályázat munkavállalók és vállalatok munkaerő-fejlesztésére »

Forrás: Pest Megyei Kormányhivatal - 2022.04.08. 09:46
Meghirdették "A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerőfejlesztésén keresztül" GINOP Plusz 3.2.1-21 kódszámú kiemelt projekt keretében igényelhető támogatás második szakaszát.

Meghirdették "A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása a munkaerőfejlesztésén keresztül" GINOP Plusz 3.2.1-21 kódszámú kiemelt projekt keretében igényelhető támogatás második szakaszát.

A pályázat célja a feltételeknek megfelelő vállalkozások részére támogatás nyújtása munkahelyi képzések megvalósításához. A kiírás részletei a mellékletben olvashatók.

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.061 másodperc alatt készült el. | Copyright 2022 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 20642717 | Ebben a hónapban: 152778 | Ma: 1164 | jelenleg: 3 | Statisztika