ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. július 13. szombat, Jenő napja van. - Holnap Őrs napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

AZ EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSÉRT


szakmai elismerésben részesültek
 
( 2008. módosítva "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésre )

 

2021.

 • Csáki Ilona Mária

  1985 óta dolgozik az egészségügyben. Egyedülálló két gyermekes anyaként, munka mellett szerezte meg az általános asszisztensi szakképesítést. 2001 -ben megszerezte a fogászati asszisztensi képesítést.

   

  1996 -tól 4 éven át dolgozott Cegléden a CED-DENT fogászati rendelőben. Nagy váltásként, az egyik legnehezebbnek tartott egészségügyi szakmát tanulta meg a ceglédi kórház intenzív osztályán, az intenzív osztályos ápolást, ahol csaknem 3 évig dolgozott. Volt munkatársai ma is visszavárják.

   

  Majd 2 év jászkarajenői kitérő után a kórház szájsebészeti rendelésének asszisztense lett. Ezután visszatért az általános fogászathoz, a Népkör utcai fogászati alapellátók munkaközösségéhez. Immár nyugdíj mellett, kifogyhatatlan energiával segíti dr. Székely Tünde fogszakorvos munkáját. Nagy empátiával, magasszínvonalú szakmai tudással, szeretetteljes hozzáállással segít fiatal kolleganőink képzésében, beilleszkedésében.

   

  Született segítő! Mély együttérzéssel fordul a páciensek felé. Türelme, kedvessége végtelen. Mosolya, tapintatossága megnyugtató számukra. Kollegák felé segítőkészsége, nagyvonalúsága bámulatos.

   

  Közvetlen munkatársa számára szakmai korrektsége, embersége, lojalitása, jósága, tisztessége 30 éve minden napra csoda. Aki betegként, kollegaként, munkatársként találkozik vele, igazán szerencsés. Ahol megjelenik, ott kisüt a nap!

  Született segítő! Mély együttérzéssel fordul a páciensek felé. Türelme, kedvessége végtelen. Mosolya, tapintatossága megnyugtató számukra. Kollegák felé segítőkészsége, nagyvonalúsága bámulatos.

   

  Városunkban végzett több évtizedes fogászati asszisztensi munkája elismeréseként Csáki Ilona Mária Asszonyt Cegléd Város Önkormányzata 2021-ben a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti.

 • Dér Ilona

  1986 -ban segédápolóként kezdett a Toldy Ferenc Kórház Baleseti-Sebészeti osztályán. Itt sajátította el a fekvőbeteg ellátás alapjait. Továbbtanulás céljából 1988-ban segédasszisztensként a Központi Röntgen osztály asszisztense lett, majd sikeres képi diagnosztikai szak elvégzése után a mai napig a Röntgen osztály vezető asszisztense.

   

  Folyamatosan képezte és képzi magát a mai napig. 2013-ban a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskola Szociális Munkás szakán végzett. 2017-ben a Tomori Pál Főiskola Gazdálkodási és menedzsment szakán Közgazdász Gazdálkodási és menedzsment alapszak szakképzettséget szerzett. 2019-től jelenleg is a Nyugat-Magyarországi Egyetem egészségügyi menedzser posztgraduális képzés hallgatója.

   

  Dér Ilona 2018. január 1-től a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet megbízott, majd 2019-től kinevezett ápolási igazgatója.

   

  Ápolási Igazgatója kinevezése előtt is már több feladatban, projektben bizonyított. 2008-ban a Kórház Minőségirányításának Alapító Tagja, ezt a munkát azóta is kiemelkedően, nagy hozzáértéssel végzi.

   

  Kiemelkedő szerepe volt abban, hogy Cegléden a Mammográfiás szűrések (emlőszűrések) elinduljanak. Folyamatosan koordinálja és népszerűsíti ezen szűréseket a lakosság felé, fontos számára a lakosság egészségének megőrzése. Tudományos munkájáért 2014-ben és 2017-ben kapott elismerést. Tudományos munkáit az ország több Kongresszusán és Cegléd város lakossága előtt nagy sikerrel mutatta be.

   

  Cegléden 2019-ben az Önkormányzattal közösen a "Séta a mellrák ellen" című rendezvényt szervezte, bonyolította le, azzal a céllal, hogy ezzel hagyományt teremtsen.

   

  Ápolási Igazgatói kinevezése első évében létrehozta a Kórházi Szakértői Teamet, ahol kidolgozták a kórházra vonatkozó szakmai protokollokat.

   

  A ceglédi Egészségfejlesztési Iroda 2018. október 01. napjától működik a Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetbe. Az EFI Iroda népegészségügyi szűréseket, valamint egészségmegőrző programokat, életmódbeli programot kínál a lakosság felé. Az Iroda létrehozásában, megteremtésében a programok megszervezésében nagy szerepet vállal. Napi szinten koordinálja, nyomon követi az Iroda működését.

   

  Ápolási Igazgatói feladatai között kiemelkedően fontosnak tartja az oktatást, a jövő ápolói, a következő nemzedék képzését. Az országban elsők között szervezte meg a Kórházi nyílt napot "Belépés a Tiltott Zónába" címmel, melyre a vártnál több tanuló érkezett a környező településekről és távolabbról is. Ezzel párhuzamosan általános iskolákba megszervezte a pályaorientációs napok létrejöttét, hogy a végzős tanulók jobban megismerjék az egészségügyi pálya adta lehetőségeket.

   

  2021 év első napjaiban a védőoltások beadásának megszervezése volt a feladata, amely jelenleg is több oltóponton zajlik. Vezetése alatt eddig több, mint 50 ezer oltásra került sor Kórházunkban. Az oltópontok kialakítása, megszervezése, a szakdolgozók átcsoportosítása, az oltandók értesítése, behívása, a szociális intézményekbe való eljutás, mind a feladatai közé tartozik.

   

  Nagyfokú empátiás készséggel közeledik munkatársai, betegek felé. Magas szintű szakmai felkészültsége mellett gyorsan és hatékonyan tud kapcsolatot teremteni. Munkabírása, terhelése kimagasló. Munkatársaival, kollégáival kiváló kapcsolatot ápol, tapasztalatát, tudását önzetlenül osztja meg. Mindig optimistán és segítőkészen áll a probléma elé. Megoldó képességére a gyorsaság és hatékonyság jellemző. Nagy figyelmet fordít nemcsak a szakdolgozókkal való együttműködésre, hanem arra is, hogy valamennyi kórházi dolgozóval megtalálja a közös hangot. A munkavégzés során hallgat kollegái véleményére, tapasztalataira.

   

  Városunkban végzett kimagasló szakmai, és a COVID-19 okozta járványügyi veszélyhelyzetben végzett áldozatos munkája elismeréseként Dér Ilona Asszonyt Cegléd Város Önkormányzata 2021-ben a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti.

 • Dr. Tatár Domokos

  1992-ben szerezte meg orvos-doktori oklevelét, Marosvásárhelyen és már abban az évben orvos gyakornokként kezdett el dolgozni a ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet I. Belgyógyászati osztályán.

   

  2000 nyarától a kórház Intenzív osztályán folytatja hivatását, majd 2003-ban anaesthesiológia - intenzív terápia szakorvos végzettséget szerez. Ekkor igazgatói dicséretben részesül, kiváló munkájáért.

   

  Mintegy 22 éve kezeli a ceglédi kórház Intenzív-terápiás Osztályán fekvő betegeket. 2007-től, kórházi feladatai mellett, az FMC Ceglédi Dialízis Állomáson is vállal részmunkaidős állást. Ez idő alatt további tanulmányokat folytat.

   

  2009-ben alorvosi előléptetésben részesült, 2010-től pedig megkapta a lehetőséget az Intenzív Osztály osztályvezetői feladatainak ellátására, amit azóta is töretlenül és kimagasló színvonalon végez. 2017-ben ismét igazgatói kitűntetésben részesült.

   

  Munkájában mindenkor a szakma szabályainak pontos betartása vezérli. Dr. Tatár Domokos rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyek birtokában - magas szintű szakmai felkészültsége mellett - hatékonyan tud kapcsolatot teremteni betegeivel, ezzel is segítve mielőbbi gyógyulásukat. Nagyfokú empátiával, humánusan, ugyanakkor reális tartalommal nyújt tájékoztatást a súlyos állapotú betegek hozzátartozóinak. Munkabírása, a gyógyító munkába vetett hite ennyi év után is rendíthetetlen.

   

  Kollégáival kiváló kapcsolatot ápol, tapasztalatát, tudását önzetlenül osztja meg az osztály orvosaival. Kiemelt figyelmet fordít a szakdolgozókkal való együttműködésre, a közös munkavégzés során kikéri véleményüket, támaszkodik tapasztalatukra.

   

  A 2020. március 16-án megalakult Kórházi Operatív Törzs feladatellátását javaslataival és meglátásaival segítette, az új típusú koronavírus pandémia során kórházba került betegek magas színvonalú ellátása érdekében.

   

  2020. október 23-ától a Kórház kijelölést kapott a COVID betegek ellátására, ezen belül az intenzív therápia és lélegeztetés biztosítására. Tatár főorvos úr megszervezte a COVID intenzív ellátást, konziliáriusként pedig aktívan segítette a COVID I és COVID II-es Osztály munkáját.

   

  Dr. Tatár Domokos főorvos - orvosi esküjéhez hűen - a szakma iránti alázattal és elkötelezettséggel gyakorolja hivatását.

   

  Kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Tatár Domokos Urat Cegléd Város Önkormányzata 2021-ben a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti.

 

2018.

 • Dr. Pusztainé Szekeres Erzsébet

  Abonyban, a Kinizsi Pál Gimnáziumban érettségizett. 1973-ban szülésznői végzettséget szerzett Budapesten, a Fővárosi Tanács Egészségügyi Szakiskolában, majd műtősnői képesítést kapott 1975-ben. Főiskolai tanulmányait - Intézetvezető Szakon - 1989-ben fejezte be, majd 2004-ben egészségügyi szakmenedzseri diplomát szerzett.

   

  Szekeres Erzsébet szakmai életútja 1970-ben indult kórházunkban. 1974-től a Központi Műtőszolgálat műtősnője volt, 1983-ban megbízást kapott a II. sz. Sebészeti Osztály vezető ápolói feladatainak ellátására, valamint ezzel párhuzamosan az akkori sürgősségi osztály szakdolgozói gárdájának irányítására.

   

  Vezetői feladatai mellett alapvetően fontosnak tartotta a szakmai munkavégzést is. A műtőben ügyeleteket vállalt, az osztályos ápolói munka gyakorlati részét is nagy odaadással, példamutató szorgalommal és empátiával látta el.

   

  1989 novemberétől az intézetvezető főnővér helyettese, majd 1997. szeptember 1. és 2018. április 30. között pedig a Kórház ápolási igazgatója.

   

  Vezetői munkájában nagy hangsúlyt helyezett munkatársai szakmai továbbképzésére annak érdekében, hogy a fekvő-, és járóbeteg-ellátás páciensei magas szintű ápolásszakmai ellátásban részesüljenek. Folyamatosan kereste azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével a szűkös kórházi finanszírozás mellett is biztosítható a szakdolgozói gárda utánpótlása, minőségi összetételének javítása, az ápolói munkát segítő korszerű szakmai eszközök beszerzése.

   

  Vezetői pályafutása alatt a felmerülő igényekhez alkalmazkodva három új szervezeti egység (Krónikus Belgyógyászati Osztály, SBO, Ápolási Osztály) alakult a kórházban oly módon, hogy az indításhoz szükséges szakdolgozói létszámot a mindenkori kórházi ápolói, asszisztensi állományból tudta biztosítani.

   

  2016-ban került átadásra a kórház területén működő Családi Napközi - jelenlegi nevén Napközbeni Gyermekfelügyelet -, amelyet az ápolási igazgató szakmai irányításával, pályázati pénzből alakított ki az intézet annak érdekében, hogy a kisgyermeküket nevelő szakdolgozók újra munkába tudjanak állni.

   

  Szakmaszeretet, lelkiismeretesség, rendíthetetlen optimizmus, hivatása iránti tisztelet és alázat, s nem utolsó sorban munkahelye iránti hűség jellemzi Erzsike munkásságát.

   

  Megbízhatósága, határozottsága, szakmai és emberi rátermettsége okán széles körben tisztelik és szeretik őt a szakdolgozók és az orvosok egyaránt.

  Dr. Pusztainé Szekeres Erzsébet nyugalmazott ápolási igazgató asszonyt példaértékű pályafutása elismeréseként Cegléd Város Önkormányzata 2018-ban "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti.
 • Türei Lászlóné háziorvosi asszisztens

  1972 szeptember 4-én fogászati asszisztensként kezdett dolgozni, majd dr. Fridrich Árpád, dr. Nagy Péter, dr. Resli Pál és dr. Thanhoffer Terézia akkor még körzeti orvosok mellett végezte az asszisztensi munkát.

   

  1982 óta, azaz 36 éve dolgozik Dr. Vágó József háziorvossal, aki mellett a mai napig ellátja az asszisztensi feladatokat.

   

  Az asszisztensként töltött 46 évét a pontosság, megbízhatóság, lelkiismeretesség jellemzi.

  Munkája példaértékű lehet a fiatal ápolók számára.

  A betegekkel együtt érző, figyelmes. A betegek szeretik, tisztelik, mindig számíthatnak lelkiismeretes munkájára és megértésére. Kollégáival segítőkész, megbízható tagja a munkahelyi közösségnek.

   

  Nyugdíjba vonulása és több évtizedes szakdolgozói munkája, példamutató emberi magatartása, a betegekkel, kollégáival való kiváló kapcsolata alapján méltán érdemes a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésre.
 • Dr. Vágó József

  1948 július 25-én született Abonyban. A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban érettségizett, majd 1977-ben diplomázott a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen.

   

  Első munkahelye Kunmadarason volt, ahol 1977-1982 között körzeti orvosként látta el a vegyes praxis feladatait, majd 1982-ben megüresedett állás miatt feleségével hazaköltöztek Ceglédre, azóta a ceglédi VIII. számú felnőtt háziorvosi körzet szolgáltató orvosa.

   

  1987-ben általános orvostan szakvizsgát szerzett. 1999 áprilisától vállalkozásban látja el a praxis orvosszakmai és menedzselési feladatait.

   

  Több mint 40 éve áll folyamatosan a város lakossága és a hazai egészségügy rendelkezésére, és végzi a praxis betegeinek ellátását, gondozását, szűrését.

   

  Páciensei barátságos, közvetlen, nyílt, természetes emberként jellemzik. Betegei tisztelik odaadó munkájáért, kollegái számíthatnak segítségére. Szakmai felkészültsége naprakész, precizitása, empátiás készsége példaértékű.

   

  Városunkban végzett több évtizedes háziorvosi munkája elismeréseként dr. Vágó József címzetes főorvos urat Cegléd Város Önkormányzata 2018-ban a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti.

 

2017.

 • Dr. Paczolay Ágnes, fogorvos

  A doktornő városunk szülötte. Már gyermekként a fogorvosi pályára készült. Tervének megvalósításában nagy motivációt jelentett, hogy a családban generációkon átívelő hagyománya volt az orvosi pályának. Édesapja háziorvosként, két bátyja pedig fogorvosként szolgált hosszú évtizedeken keresztül városunkban.

  A Doktornő a ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban töltött középiskolás éveit követően a Budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen tanult, és szerzett diplomát 1972-ben. Orvosként folyamatosan, ma is aktívan dolgozik a fogászati alapellátásban.

  A hosszú évekre visszanyúló munkásságának, megszerzett tapasztalatainak és szakmai alázatának köszönhetően nincs előtte lehetetlen feladat. Lelkiismeretesen, szívvel-lélekkel végzi munkáját és oldja meg a gyakran megoldhatatlannak tűnő problémákat. Körültekintő szakmaiságát igazolja, hogy mindenekelőtt a páciens érdekeit tartja szem előtt, és a mielőbbi gyógyulás érdekében, indokolt esetben specialistájához irányítja a beteget.

  Minden körülmények között a páciensek rendelkezésére áll, együtt érezve a fájdalommal, félelemmel küszködő betegekkel. Végtelen türelemmel és elkötelezettséggel látja el a pácienseket nap, mint nap.

  Iskolafogászati tevékenysége során a Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium diákjait igyekszik készséggel és lelkesedéssel ellátni, okítani a helyes szájápolásra, fogaik épségének megóvása érdekében. A tanulók mellett a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ Idősek Otthona lakóit is legnagyobb igyekezettel szolgálja.

  Mindezek mellett nagyon fontos számára, hogy a következő generációnak átadja mindazt a tudást és tapasztalatot, mely benne rejlik. Odaadóan segíti és támogatja kollégái szakmai fejlődését és előrejutását. Bármikor kérdezhetnek tőle, és számíthatnak önzetlen segítségére, tanácsaira.

  Több mint 40 év kitartó és áldozatos munkájáért Cegléd Város Önkormányzata 2017-ben a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti Paczolay Ágnes doktornőt!

 • Dr. Kabdebó András, ny. iskolaorvos

  1938-ban született Székelyudvarhelyen. 1956-ban, 17 évesen kezdte el, és 1961-ben fejezte be az Orvostudományi Egyetemet Marosvásárhelyen, ahol kitűnő tanulmányi eredménnyel diplomázott.

  Az egyetem elvégzése után a Gyimesfelsőlokra került, ahol két körzet, valamint az egész völgyet ellátó egyesített szülőotthon, egy 20 ágyas kórház ellátása volt a feladata.

  Gyakran kellett a dombok, hegyek tetején, az esztenákon dolgozó juhászoknak orvosi segítséget nyújtani, ahova csak gyalogosan lehetett feljutni.

  Hét év után Székelyudvarhelyre került, ahol betegei körében nagy tiszteletnek és szeretetnek örvendett.

  1988. októberében Magyarországra települt családjával, hátrahagyva szeretett szülővárosát. 

  Egy rövid dunaújvárosi kitérő után, 1989 nyarán került Ceglédre, ahol nyugdíjba vonulásáig iskolaorvosként látta el Cegléd összes középiskoláját és a kollégiumot.

  Türelemmel, megértően, sok humorral, vagy ha kellett, szeretetteljes atyai szigorral törődött a reá bízott diákokkal.

  2016. decemberében, 27 év iskola- és ifjúság orvosi, összesen 55 év szolgálat után végleg nyugdíjba vonult. 

  Városunkban végzett több évtizedes iskola- és ifjúság orvosi munkája elismeréseként Cegléd Város Önkormányzata a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti.
 • Szemerédi Mária, ápoló

  1991. szeptember 01. óta dolgozik kórházunk Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Therápiás Osztályán. Egészségügyi szakközépiskolai tanulmányai végeztével általános ápoló, általános asszisztensi képesítést kapott, majd 1995-ben felnőtt szakápolói végzettségről szerzett bizonyítványt. 

  Az intenzív osztály betegeinek ápolása az átlagost meghaladó szakmai felkészültséget, szellemi és fizikai leterhelést kíván az ott dolgozóktól. Szemerédi Mária ezeknek a követelményeknek maximálisan megfelel, feladatait a szakma szabályai szerint végzi, pontos, megbízható munkaerőként látja el a rábízott feladatokat. Elméleti felkészültségét 2001-ben felsőfokú szakmai képesítés megszerzésével gyarapította. Munkavégzésére a mai napig a stabil elméleti tudás, a határozottság, az azonnali és szakszerű döntéshozatal jellemző. Szakmai hozzáértése és gyakorlati tapasztalata birtokában gyorsan reagál a beteg állapotváltozásaira, magas színvonalú munkájával eredményesen segíti a gyógyító munkát. Őszinte érdeklődéssel figyeli a betegek állapotának alakulását, egy-egy biztató mosollyal, nyugtató szavakkal segítve felépülésüket. 

  Munkatársaival, kolleganőivel való együttműködése kifogástalan. Saját munkaköri feladatainak ellátása mellett rendszeresen helyettesíti az osztályos vezető ápolót. Az osztály orvosai is elismerik lelkiismeretesen végzett szakmai munkáját, tudják, ha ő van műszakban szakdolgozói szempontból minden feltétel rendelkezésre áll a biztonságos betegellátáshoz. 

  Intézményünk 2015 óta vesz részt a Betegellátók akkreditációja a biztonságos betegellátásért (BELLA) programban. Ennek kapcsán az elmúlt év egyik kiemelt feladata volt, hogy a kórház valamennyi egészségügyi és egészségügyi végzettséggel nem rendelkező dolgozója részt vegyen azon az elméleti és gyakorlati felkészítésen, amelyen az újraélesztéssel kapcsolatos tudnivalókat elsajátítására nyílt lehetőség. Szemerédi Mária irányításával közel 900 dolgozónk kapott olyan információkat, amelyek birtokában azonnal segítséget tud nyújtani bajba került embertársainak. Az oktatást 8 fős csoportokban minden alkalommal Szemerédi Mária tartotta, saját tapasztalataival is kiegészítve a kötelező anyagot. A kórház valamennyi dolgozója elismerően nyilatkozott arról a szakmai hozzáértést, empátiás érzéket tanúsító előadásról, amilyen módon megosztotta a résztvevőkkel elméleti tudását, az intenzív osztályon 25 évnyi munkavégzés során szerzett gyakorlati tapasztalatait. 

  A képzés természetesen folyamatosan tart, a belépő új dolgozók is részesülnek a témával kapcsolatos tudnivalókban. Szemerédi Mária önzetlenül, a feladat iránti elkötelezettséggel végzi ezt a munkát, aminek eredményeként a város lakosságának 2,5%-a adott pillanatban érdemben tudna segíteni a váratlanul felmerült egészségügyi problémák orvosolásában. 

  Kolleganőnk 2014-ben egészségügyi gyakorlatvezető felsőfokú szakmai képesítést szerzett. Ennek birtokában évek óta oktatja a Török János Egészségügyi Szakképző Iskola ápolói képzésben résztvevő hallgatóit, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a végzős hallgatók szakképesítésük birtokában a ceglédi kórházban helyezkedjenek el, utánpótlást biztosítva ezzel ennek a nem könnyű, de sok örömteli pillanatot is magában hordozó szakmának.

  Példaértékű munkája elismeréséül 2002-ben tanácsosi címben, 2010-ben Igazgatói dicséretben részesült. 

  Több mint két és fél évtizede töretlen hittel, hivatástudattal, az ápolói munka iránti elkötelezettséggel végzett magas szintű szakmai munkájával példaértékűen szolgálta a kórházban folyó gyógyító munkát, sokat tett és tesz a város egészségügyéért. 

  2017-ben Cegléd Város Önkormányzata a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti. 

 

2016.

 • Éberhardt Éva, közösségi ápoló

  Éberhardt Éva 16 éves korától az egészségügyben dolgozik. 

  Pályája kezdetén, 1976. évtől 1978-ig a Toldy Ferenc Kórház különböző osztályain dolgozott, ezt követően pedig évekig a Rendelőintézet laboratóriumában. Munka mellett leérettségizett, majd laborasszisztensi végzettséget szerzett. 

  1990-ben a ceglédi IX. számú felnőtt háziorvosi körzetében körzeti, és közösségi ápolóként helyezkedett el, jelenleg is itt dolgozik főállásban.

  17 éve mellékállásban foglalkozás-egészségügyi szakápolóként dolgozik. 

  A mai napig folyamatosan kimagasló színvonalú szakdolgozói munkát végez. A betegekkel együtt érző, az idősekkel fokozottan figyelmes. A betegek szeretik, tisztelik, tudják, hogy mindig számíthatnak lelkiismeretes munkájára és megértésére. Kollégáival segítőkész, megbízható, stabil tagja a munkahelyi közösségnek. 

  Ebben az évben immáron 40 éve dolgozik az egészségügyben. 

  Több évtizedes szakdolgozói munkája, példamutató emberi magatartása, a betegekkel, kollégáival való kiváló kapcsolata alapján méltán érdemes a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésre.
 • Dr. Pipicz Sándor, fogorvos

  Diplomáját 1969-ben szerezte meg Budapesten. Közel ötven éve dolgozik folyamatosan fogszakorvosként. Az egyetem után rövid ideig Jászkarajenőn, községi fogorvosként dolgozott, de immáron harminc éve, területi ellátási kötelezettségű fogászati praxist vezet Cegléden.

  Az eltelt évtizedekben közel százezer orvos-beteg találkozó során kezelte a körzetébe tartozó betegeket. Munkáját a mai napig - hetvenegy évesen is - fáradhatatlanul, nagy odaadással végzi. Szakterületén a mai kor gyors ütemű fejlődésével folyamatosan lépést tart.

  Kiemelkedő színvonalú munkavégzése mellett, mentorként is tevékenykedett, melynek köszönhetően számos rezidens került ki szakorvosként a kezei alól.

  Fontos feladatának tartotta kollégái érdekképviseletét a Magyar Orvosi Kamara Pest Megyei Szervezete etikai bizottságának tagjaként.

  Városunkban végzett több évtizedes fogszakorvosi munkája elismeréseként dr. Pipicz Sándor címzetes főorvos urat Cegléd Város Önkormányzata a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti.

 • Dr. Karácsony Tibor Lajos, főorvos

  Részlegvezető főorvos diplomája megszerzését követően 1970. szeptember 15-től áll a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet Sebészeti osztályának alkalmazásában.

  Sebész szakorvosi képesítést 1974-ben, urológus szakvizsgát 1978-ban szerzett. 1983-ban adjunktusi beosztást kapott. Gyógyító munkáját közel 45 évi folyamatos munkavégzés után is töretlen hivatástudattal végzi. Jelentős terheket viselő, gyors munkatempójú kollega. A napi munkavégzésen túl átlagosan havi 3-4 ügyelet és hat endoscopos készenlét teljesítésével járul hozzá az osztály folyamatos működéséhez, a biztonságos egészségügyi ellátáshoz. Pályafutása alatt a sebészeti osztály osztályvezető főorvosát - aki a kórház igazgatóhelyettesi feladatait hosszú éveken át ellátta - rendszeresen helyettesítette, távollétében az osztály munkáját összefogta, irányította. 1990-ben főorvosi kinevezést kapott.

  1992-ben gastroenterológiai szakorvosi képesítést szerzett, és irányításával ettől az időponttól kezdődött el kórházunkban a laparoscopos műtéti eljárás alkalmazása. 1992. február 1-jétől az önálló szervezeti egységként működő Endoscopos laboratórium vezetésére kapott megbízást, mint részlegvezető főorvos. A heti 30 órás szakrendelésen és 15 órás ambulancián kollegáival együtt évente több ezer járó- és fekvőbeteget látnak el. Szakmai munkájában a mai napig is az új megoldások iránt érdeklődő, azok alkalmazásának lehetőségeit kutató kollega. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy 2011-ben ő végzett először kórházunkban laparoscopos vastagbélműtétet.

  Kollegáival, munkatársaival, a beosztása alá tartozó szakdolgozókkal munkakapcsolata korrekt, vezetői stílusára a határozottság és a következetesség jellemző. Szakmai tudása, műtéti munkája nagy elismerést váltott ki az általa ellátott betegek körében.

  Az intézmény vezetése 2009-ben és 2012-ben Igazgatói dicséretben részesítette.

  A 46 éven át tartósan és egyenletesen magas színvonalon végzett szakmai munkája, az új műtéti eljárások bevezetésében vállalt kezdeményező szerepe elismeréséül, példaértékű életútja egy fontos állomásán Cegléd Város Önkormányzata a "Cegléd Város Egészségügyéért" szakmai elismerésben részesíti.

 

2015.

 • Balogh Gyuláné, asszisztens

  Balogh Gyuláné Irénke asszisztens 1979-ben végzett a ceglédi Egészségügyi Szakiskolában.

  Az iskola után a ceglédi Toldy Ferenc Kórház ideggyógyászati osztályán dolgozott fél évig, innen került a Bocskai úti körzeti orvosi rendelőbe dr. Bencsik Erzsébet körzeti orvos mellé asszisztensként.

  l982. októberétől dr. Hollósi Gizella, majd dr. Thanhoffer Terézia háziorvosok mellett kezdett el dolgozni asszisztensként.

  A mai napig magas színvonalú munkát végez, és az évtizedek alatt mindig lehetett számítani rá. A betegekkel együtt érző, az idős emberekhez való hozzáállása kiemelkedő, soha meg nem bántana meg senkit. Nagy szorgalommal végzi munkáját a mindennapokban, minden új adminisztratív elvárást teljesít, megtanul a mai számítógépes világban. Munkája nélkülözhetetlen.

  Több évtizedes szakdolgozói munkája, példamutató emberi magatartása, a betegekkel, kollégáival való kiváló kapcsolata alapján méltán érdemes a "Cegléd Város Egészségügyéért" elismerésre.
 • Tóth László, ny. mentős

  Tóth László 1982. január 20. óta dolgozik az Országos Mentőszolgálat Ceglédi mentőállomásán gépkocsivezetőként. 

  Munkáját kezdettől fogva a betegközpontúság jellemzi. Rövid idő alatt felismerte, hogy nem csupán gépkocsivezetőként, hanem egy sürgősségi ellátást végző csapat oszlopos tagjaként kell teljesítenie. 

  Kiemelkedő gépkocsivezetői tulajdonságokkal rendelkezik, pontosan tudja, érzi, hogy mikor van a száguldás, és mikor van a lassabb, betegkímélő tempó ideje. 

  Érdekelte a sürgősségi betegellátás elmélete és gyakorlata, melyet igyekezett magas színvonalon elsajátítani. 1985-től lehetősége nyílt arra, hogy az elméletben megtanultakat a gyakorlatban, már eset-kocsin kamatoztathassa. Az esetcsapat egy nagyszerű munkatársat nyert személyében. Gyorsan beletanult a mentéstechnika kezelésébe. Számtalan súlyos balesetnél segítette az ellátást, sikeres újraélesztések nélkülözhetetlen munkatársa volt. 

  2000-ben súlyosan megbetegedett, amiből óriási akarattal, lelkierővel csaknem teljesen meggyógyult és visszatért a mentésbe. 

  2011-ben úgy döntött, nem vállalja az esetkocsin teljesített szolgálat plusz terhelését, ezért mentőautón szolgál tovább. 

  A korengedményes nyugdíjazás lehetőségével élve, 2015. november 1-jétől végleg átadja a volánt a fiatalabb generációnak. 

  Több évtizedes szakmai életútja és példamutató emberi magatartása révén érdemessé vált a "Cegléd Város Egészségügyéért" elismerésre.

 • Dr. Pusztai Géza, főorvos

  Dr. Pusztai Géza orvosi pályafutásának kezdetétől, 1965. szeptember 0l. óta dolgozik a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályán. A diploma megszerzése után az akkor még a kórháztól külön épületben működő szülőotthonban kezdődött az immár öt évtizednyi, szakmai sikerekben gazdag életútja.

  A pályakezdés éveit leginkább a szülésvezetéssel kapcsolatos feladatok határozták meg. Sajnos pontos adatok nem állnak rendelkezésünkre, de a demográfiai kimutatásokból számolva kb. 5-6 ezer főre tehető azoknak az újszülötteknek a száma, akiknek világra jöttét orvosként segítette. (ez Cegléd lakosságának 14-15%-a, hozzávetőlegesen egy Tápiószele nagyságú város lakosainak számával egyezik meg.)

  Szülész-nőgyógyász szakképesítéssel 1969. óta rendelkezik, szakmailag kiválóan képzett, a modern diagnosztikai és terápiás eljárások bevezetése és alkalmazása iránt elkötelezett kolléga. Több alkalommal volt a Szülészeti-nőgyógyászati osztály megbízott vezetője, négy éven át irányította a Központi Műtőszolgálat munkáját. Mind páciensei, mind kollégái körében nagy tiszteletet szerzett egyenletesen magas színvonalú, a betegek érdekeit maximálisan figyelembevevő munkavégzésével, empátiás készségével, határozott, magabiztos szakmai munkájával.

  Munkatársaival korrekt kapcsolatot ápol, tapasztalatát, tudását önzetlenül osztja meg az osztály pályakezdő orvosaival. A szakdolgozókkal, szülésznőkkel való együttműködése kifogástalan, a közös munkavégzés során figyelembe veszi véleményüket, észrevételeiket. Betegei bizalommal fordulnak hozzá, hisz tudják, lelkiismeretesen, humánusan kezeli problémájukat.

  Szakorvosi feladatainak ellátásán túl 2009 áprilisa óta működteti az Intézmény Ápolási osztályát, ahol jelenleg 73 ágyon elsősorban idős, ápolásra szoruló betegek ellátását végzik.

  1989. július 1-jén kapott főorvosi kinevezést, az intézet vezetése 1995-ben Toldy Emlékplakett adományozásával ismerte el munkáját, több alkalommal részesült Igazgatói Dicséretben. 2000-ben Egészségügyi Miniszteri Dicséretet, 2011-ben 70. születésnapja alkalmából az Egészségügyi Miniszter Díszoklevelét kapta.

  Orvosi pályafutásának 50. évfordulója alkalmából, példaértékű életútja egy fontos állomásán a város és környékének egészségügyi ellátásában végzett kimagasló munkája elismeréseként javaslom a Cegléd Város Egészségügyéért Elismerő Oklevélben való részesítését.

 

2014.

 • Dr. Zsámberger György, ny. szájsebész főorvos

  Dr. Zsámberger György 1968-ban végezte el az orvosi egyetemet, ezt követően fog- és szájbetegségek, illetve szájsebészet szakvizsgát szerzett. Tősgyökeres ceglédiként a rendelőintézetben kezdte pályafutását, majd 1988-tól a Baleseti sebészeti osztály orvosaként látja el a területi szájsebészeti sérülteket, illetve az egyéb szájsebészeti eseteket.

  Magas szintű szakmai munkavégzése mellett pályafutása során fontos feladatának tartotta kollegái érdekképviseletét. Két cikluson át volt a helyi Orvosi Kamara Elnöke, illetve hosszú éveken át tevékenykedett a Pest Megyei Orvosi Kamara elnökeként is.

  2001. októberétől 2005. júniusáig volt a kórház orvosigazgatója.

  Szakmai munkáját mindig a tőle elvárható maximális szakértelemmel, pontosan és lelkiismeretesen végzi. Munkatársai és betegei tisztelik odaadó munkájáért, kollegái minden esetben számíthatnak segítségére, tanácsaira. Szakmai felkészültsége naprakész, precizitása, empátiás készsége példaértékű.

  A kórház vezetése 1997-ben munkája elismeréséül Toldy Emlékéremben részesítette.

  Aktív résztvevője a város közéletének, nagy szerepe volt abban, hogy több évvel ezelőtt babamentő inkubátor került elhelyezésre a kórházban.

  46 évi odaadó orvosi munkája, közéleti tevékenysége elismeréséül részesül a "Cegléd Város Egészségügyéért" Elismerő Oklevél kitüntetésben.

 • Dr. Szentesi András, ny. belgyógyász, háziorvos

  Dr. Szentesi András Budapesten született. 1963-ig Cegléden élt a családjával, majd Budapestre költöztek. Tanulmányait az István Gimnáziumban folytatta.

  Az orvosi egyetemet Pécsett kezdte, majd Budapesten 1977-ben diplomázott.  Az egyetem befejezése után, Cegléden a Toldy Ferenc Kórház Belgyógyászatán dolgozott 5 évig. Hosszú évekig tanított a Török János Egészségügyi Szakiskolában belgyógyászatot, amit nagyon szeretett. Fontos volt számára, a fiatal nővérek képzése és tudásuk gyarapítása.

  1981-ben tett Belgyógyászati szakvizsgát. Ezt követően helyezték az V. számú felnőtt háziorvosi körzetbe. Háziorvosi munkája mellett a Volán Teherfuvarozó Vállalat üzemorvosa is lett. Mindkét feladatot nagy lendülettel, szakmai felkészültséggel, és hivatástudattal végezte. Az üzemorvosi munkájában fontosnak tartotta az egészség megőrzést, amit a dolgozók nagyra becsültek, ezért bizalommal fordultak hozzá.

  A háziorvosi munkájában a betegekhez, az idős emberekhez való hozzáállása, kiemelkedő volt az évtizedek alatt. Háziorvosi szakvizsgáját 1995-ben szerezte meg.

  1989. január 1-jétől a Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló - Gondozó Otthonban, intézeti orvosként tevékenykedett.

  Az elmúlt 24 év alatt a napi munkája mellett szívén viselte, az otthonban elhelyezett beteg, fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű gyermekek ellátását. Különös szeretetteljes gondoskodással vette körül ezeket a gyermekeket 2013-ig a nyugdíjba vonulásáig.

  Az Egészségügyi Minisztérium Pro Caritate kitüntetést adományozta intézeti munkájáért 2003-ban.

  Több évtizedes szakmai életútja, példamutató emberi magatartása, kollégáival és beosztottjaival való kiváló kapcsolata alapján méltán érdemessé vált Cegléd Város Egészségügyéért Elismerő oklevélre.

 • Dr. Hidegkuti György, ny. főorvos

  Dr. Hidegkuti György 1966-ban végezte el az orvosi egyetemet, első munkahelye az Ózdi Kórház volt. 1968. február 16. óta dolgozik a ceglédi kórház Baleseti sebészeti osztályán. Sebészeti, traumatológiai és kézsebészeti szakvizsgával rendelkezik, melyeket mindennapi munkájában folyamatosan hasznosít.

  Mind a fekvő, mind a járóbeteg-ellátásban több mint 46 éve töretlen munkavégzéssel, példaértékű hozzáállással látja el a hozzáforduló betegeket. 1982 és 1986. között Líbiában végzett orvosi tanácsadói munkát. Az Országos Orvosszakértői Intézet I. fokú Orvosi Bizottságában Cegléden több éven át dolgozott szakértőként Nyugdíjazását követően is teljes értékű munkaerőként, havi 4-5 ügyelet ellátásával segíti az osztály munkáját. A traumatológiai ellátás köztudottan az egészségügy egyik legnehezebb területe, ahol fokozottan érvényesül a valamennyi egészségügyi dolgozót érintő fizikai és pszichés terhelés.

  Dr. Hidegkuti György szakmai felkészültségével, több évtizedes tapasztalatával a mai napig példaértékűen felel meg ezeknek a kihívásoknak. Alázattal végzett orvosi munkája tiszteletet vált ki kollégái körében, gyógyító munkájáról az ellátott betegek is elismerően szálnak.

  Az intézmény vezetése 2001-ben Igazgatói Dicséretben, 2007-ben Toldy Emlékéremben részesítette.

   

2013.

 • Dr. Mohos Imre, nyugd. Házi gyermekorvos

 

2012.

 • Dr. Horváth Ágnes, osztályvezető főorvos

 

2011.

 • Ignéczi Andrásné, védőnő, Bölcsődei és Védőnői Igazgatóság
 • Mészáros József Sándor, osztályos vezető ápoló, Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet Egyszemélyes Nonprofit Közhasznú Kft.

 

2010.

 • Mosonyi István, mentőszakápoló
 • dr. Lénárd Béla, gyermekszakorvos
 • dr. Bihari Zsuzsanna, reumatológus szakorvos

 

2009.

 • Dr. Debreczeni Anna, főorvos
 • Pieczka Erzsébet, vezető asszisztens
 • Dr. Galambosi Jánosné, vezető védőnő

 

2008.

 • Dr. Gabnai Judit, háziorvos
 • Kis Attiláné Kovács Erika, gyermekorvosi asszisztens
 • Pecznik Beáta Gabriella, diabetológiai és foglalkozás egészségügyi szakasszisztens

 

2007.

 • Utassy Vilmosné, általános ápoló
 • Dr. Bencsik Erzsébet háziorvos
 • Dr. Paczolay Béla fogszakorvos

 

2006.

Nem adott ki a Képviselő-testület "Egészségügyi alapellátásért" szakmai elismerést

 

2005.

 • Hörömpő Ferencné a gyermekorvosi ellátásért
 • Vágány Tamásné a ceglédi háziápolás megszervezéséért
 • Dr. Pusztai Gézáné gyógytornász tevékenységéért

 

2004.

 • Dr. Szathmári Erzsébet - gyermekorvos
 • Gallai Csabáné - védőnő

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Aktuális programok

E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

 • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.082 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 30604501 | Ebben a hónapban: 208712 | Ma: 511 | jelenleg: 5 | Statisztika