ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. július 13. szombat, Jenő napja van. - Holnap Őrs napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

ECSER KÁROLY


Ecser KárolyElhunyt Ecser Károly Európa-bajnok súlyemelő.

Életének 74. évében, 2005. április 6-án váratlanul és csendben elhunyt Ecser Károly Európa-bajnok, korábbi súlyemelő rekorder. Cegléden született, itt járt iskolába, de az élet úgy hozta, hogy sportkarrierjét nem a szülővárosában élhette meg. Testvérbátyjával és sok fiatalkori barátjával a ceglédi uszodában ismerkedett meg az úszó- és vízilabdasporttal, de örömét lelte a labdarúgásban is. De addig, amíg testvére a válogatott kerettagságig vitte öttusában (Szondy István és Csordás György mellett), ő nem tűnt ki társai közül.

 

A CVSE-ben eltöltött tanulóévek azonban nem múltak el nyomtalanul az ifjúkort élő Ecser Károlyban. Még a sorkatonai szolgálata idején is távol állt tőle a súlyemelés. Elég későn és véletlenül hozta össze a sors a később egész életét meghatározó "vasgyúrással".

 

Ecser KárolyMint pályakezdő Budapesten kezdett el dolgozni, és miután a barátai a súlyemelőteremben tréningeztek, a 23 éves Ecser Károly, aki lekísérte őket az edzésre, az első alkalommal a feje fölé emelte a mázsás súlyt.


Nem kell mondani, ettől kezdve elválaszthatatlan volt sorsa az edző- és versenytermek világától. 1961-ben került be a válogatott keretbe, és még ebben az évben országos csúcstartó lett a nehézsúlyban: öt év alatt 412,5 kg-ról 522,5 kg-ra javította a magyar rekordot. Ő volt az első magyar súlyemelő, aki a háromféle fogásnem együttes értékelésében először elérte az 500 kg-os álomhatárt.

 

Az Újpesti Dózsa, a Csepel SC és a Tatabányai Bányász SC voltak egyesületei. Őstehetségnek tartották a Földi Imre, Veres Győző és Tóth Géza fémjelezte korszakban.
Több világversenyen szerepelt és állt helyt. A tokiói olimpián az amerikai és szovjet súlyemelő óriások mögött az ötödik helyen végzett, de volt világbajnoki bronzérmes és pályájának csúcsán 1965-ben Európa-bajnok.


Ecser Károly1961-1966 között sorozatban hatszor nyerte meg a magyar felnőtt bajnokságot. Sérülékenysége miatt 1967-ben visszavonult a versenyzéstől, és nem sokkal utána a magyar utánpótlás-válogatott edzője lett. Kiváló szakmai és emberi tulajdonságait mint edző is nagyszerűen kamatoztatta. Tíz évig a tiszaújvárosi súlyemelő szakosztály vezetőedzője volt, ahol világbajnokok és sikeres sportolók nőttek ki a keze alatt.
Szíve azonban hazacsábította szülővárosába, Ceglédre, ahol 1982-től a helyi szakosztály megszűnéséig (1995) a CVSE vezetőedzője volt, úgy is, mint a MÁV Ceglédi Állomásfőnökségének nagy tiszteletben tartott dolgozója.
Nyugdíjazását követően sem szakadt el az egyesületétől, a CVSE alkalmazásában állt mindaddig, amíg ez nem volt számára fárasztó.

 

Időközben a családja "fészket váltott", feleségével kiköltözött Ceglédbercelre, ahol pihentető otthonra és megbecsülésre talált új környezetében is.

 

Halála fájdalmas veszteség családja és a magyar sport számára. Karcsi bácsi, nyugodjon békében!

Magyar László a Sportmúzeum vezetője


KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Aktuális programok

E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.095 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 30604902 | Ebben a hónapban: 209113 | Ma: 912 | jelenleg: 2 | Statisztika