ENGLISH DEUTSCH
Ma 2023. december 8. péntek, Mária napja van. - Holnap Natália napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/54 bejegyzés:10/535

Megújult az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusa »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 07. csütörtök, 09:08
Megújult az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusa
Befejeződtek az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusának korszerűsítési munkálatai. A 240 éves, műemléki védettségű főépület napelemeket és új fűtési rendszert kapott, tetőszerkezetét és több mint kétszáz éves nyílászáróit felújították,

Befejeződtek az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusának korszerűsítési munkálatai. A 240 éves, műemléki védettségű főépület napelemeket és új fűtési rendszert kapott, tetőszerkezetét és több mint kétszáz éves nyílászáróit felújították, a Szent Miklós téri épület homlokzata emellett szigetelést is kapott.

„A két épület korszerűsítésnek köszönhetően energetikai kiadásaink akár a felére is csökkenhetnek, ami néhány hónappal ezelőtt még csak terv volt. Messze nem csak energetikai kérdésről, nem egyszerűen költségmegtakarításról van szó: mindez a mindennapi szakmai munkánkat is segíti” – mondta a projektzáró sajtótájékoztatón Dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.
A főiskola 2022-ben nyerte el az Európai Unió és Magyarország Kormánya által kiírt, építési beruházásra szóló támogatást, amelynek segítségével a váci campus két épületét tehették újíthatták meg. Az 501,74 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból korszerűsítették a műemléki védettség alatt álló főépület fűtési rendszerét, 322 nyílászárót újítottak fel vagy cseréltek ki, és 120 napelemet helyeztek el a tetőn. A Szent Miklós téri épület homlokzata mindezek mellett külső szigetelést is kapott. A projekt 2023. december 31-én zárul.


Az intézmény saját forrásaival is hozzájárult a fejlesztésekhez: 200 millió forintot fordítottak a főépület tetőszerkezetének felújítására, de az elmúlt hónapokban mind a két épületen végeztek kisebb korszerűsítési munkálatokat. A projektzáró sajtótájékoztatón Páli Mónika, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal osztályvezetője kiemelte: az Apor Vilmos Katolikus Főiskola a támogatást észszerű, hatékony és értéktartó fejlesztésekre fordította, a két váci épület korszerűsítése segíti az oktatók, a munkatársak munkáját, valamint a hallgatók tanulmányait is.

240 éves épület újult meg
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolának az egykori váci papi szeminárium copf stílusú, majdnem 7000 négyzetméteres épülete ad otthont a Nagyboldogasszony-székesegyház szomszédságában, a Schuszter Konstantin téren. A Migazzi Kristóf püspök által építtetett szeminárium 1783-ra készült el, vagyis idén ünnepli 240. születésnapját.
„Mivel a főépület műemlék, a tervezési feladatok is összetettebbek voltak” – emelte ki Ádovics László, az Optisol Kft. tervező építészmérnöke, hozzátéve: a napelemeknek és az új kazánnak köszönhetően jelentős energetikai megtakarítás várható, és a két épület károsanyag-kibocsátás is jelentősen csökken majd. Utóbbi kiemelten fontos szempont volt a korszerűsítés során. „Katolikus főiskolaként hiszünk abban, hogy nagy jelentősége volt ennek a folyamatnak, hiszen a teremtett világ védelmének része, hogyan bánunk a ránk bízott természeti kincsekkel, erőforrásokkal, energiával” – mondta Dr. Gloviczki Zoltán rektor.

www.avkf.hu 

Ismét teljes hosszában használható Gödön a Duna út »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. december 06. szerda, 09:38
Újabb mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában zajló felújítási munkálatok a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti 538 méteres szakaszán. December 11-e,

Újabb mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában zajló felújítási munkálatok a gödi Duna út 2-es főút (Pesti út) és a vasúti átjáró közötti 538 méteres szakaszán. December 11-e, keddtől a Duna utat teljes hosszában megnyitják a közlekedők számára, a megnyitással egy időben megszűnnek a terelőutak, a Honvédsoron, a Madách utcában, továbbá a Kolozsvári utcán is visszaáll az eredeti forgalmi rend.

Keddtől a helyi és a Volán járatok is újra a Duna úton közlekednek, a Volán járatai ismét a Duna úton található megállóhelyet használhatják. A Duna út az újranyitást követően a járdát és a padkát érintő felújítási munkálatok miatt továbbra is munkaterület marad, ezért ideiglenes, lokális félpályás korlátozásra még lehet számítani, melynek környezetében jelzőőrös forgalomirányítást vezetnek majd be a szakemberek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezért továbbra is arra kéri az autósokat, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. Az építési munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Az ENSZ éghajlatváltozási csúcstalálkozóján (COP28) bemutatkozik a Pest Vármegye részvételével zajló Food Wave projekt »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 29. szerda, 19:08
Az ENSZ éghajlatváltozási csúcstalálkozóján (COP28) bemutatkozik a Pest Vármegye részvételével zajló Food Wave projekt
A Food Wave célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható élelmiszer fogyasztás és előállítás fontosságára és minél több fiatalt mozgósítson az ügy érdekében. A projekt Pest vármegyei tevékenységeit és eredményeit

A Food Wave célja, hogy felhívja a figyelmet a fenntartható élelmiszer fogyasztás és előállítás fontosságára és minél több fiatalt mozgósítson az ügy érdekében.

A projekt Pest vármegyei tevékenységeit és eredményeit Wolf Péter és Dorka Áron mutatják be a vármegyei önkormányzat részéről a csúcstalálkozó olasz pavilonjában zajló kísérőrendezvényen.

Az esemény élőben követhető 2023. november 30-án, 12:30-tól az olasz Környezetvédelmi és Energiaügyi Minisztérium YouTube-oldalán:

A Dubajban rendezett csúcstalálkozón a világ 198 országának államfői, magas rangú tisztviselők, valamint a becslések szerint közel 70 ezer küldött vesz részt.

www.pestmegye.hu

Pályázati felhívás a Wéber Antal díj 2024. évi adományozásáról »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 29. szerda, 10:10
A Pest Vármegyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb

A Pest Vármegyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb alkotói tevékenységet folytatók számára adományozható Wéber Antal elismerő díjat alapított. A Díj olyan természetes személynek (kivételes esetben cso-portnak) adományozható, aki a PMÉK tagjaként, illetve egykori tagjaként, a környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó alkotó tevékenysége kiemelkedően magas színvonalú szakmai értékeket hordoz.

A Díj alapító okirata a www.pmek.hu honlapon meg-tekinthető.

A pályázati anyagok benyújtásának határideje: 2024. január 31.

A benyújtott pályázatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:
- kitöltött adatlap;
- kitöltött javaslati lap (önálló pályázat esetén nem szükséges);
- portfólió:
a Díjra javasolt, illetve a Díjra pályázó személy munkásságának ismertetése írott és képi formában (szakmai életrajz, publikációk, díjak, közszereplés stb.), továbbá különösen a díj odaítélésének megalapozására alkalmas, kiemelkedő színvonalú alkotások bemutatása az esetleges alkotótársak nevének feltüntetésével (max.50 MB terjedelemben egy fájlba fűz-ve: az elbírálást segítő rajz, skicc, fotó, publikáció; képek 72 DPI felbontásban, 42x29 cm mé-retben, JPG formátumban);
A teljes pályázati anyagot digitális formátumban a https://pmek.hu/weber-antal-dij-jelentkezes


oldalon, vagy adathordozóra rögzítve, postai úton lehet benyújtani:
Pest Vármegyei Építész Kamara
https://pmek.hu/weber-antal-dij-jelentkezes
Postacím: 1364 Budapest, Pf. 90.
Technikai jellegű kérdések az alábbi e-mail címen tehetők fel: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Budapest, 2023. november 27.

Philipp Frigyes
a PMÉK elnöke

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei romák »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 28. kedd, 15:14
Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2023. december 8-án 13 órától közmeghallgatást tart.A közmeghallgatás helyszíne Pilis, Mikes Kelemen utca 28. A közmeghallgatás során az állampolgárok és

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat 2023. december 8-án 13 órától közmeghallgatást tart.
A közmeghallgatás helyszíne Pilis, Mikes Kelemen utca 28.

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai felé.

Rafael Pál sk.
Pest Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat
elnöke

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei románok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 20. hétfő, 14:46
Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei románok
HIRDETMÉNY Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Román Önkormányzat 2023. december 3-án 9 órától közmeghallgatást tart.Közmeghallgatás helyszíne: 1191 Budapest, Kisfaludy u. 20.   A közmeghallgatás során az állampolgárok és

HIRDETMÉNY

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Román Önkormányzat 2023. december 3-án 9 órától közmeghallgatást tart.
Közmeghallgatás helyszíne: 1191 Budapest, Kisfaludy u. 20.

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Román Önkormányzat tagjai felé.

Dániel Adalbert sk.
Pest Vármegyei Román Önkormányzat
elnök

Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei szlovákok »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 10. péntek, 10:50
Közmeghallgatást tartanak a Pest vármegyei szlovákok
Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Szlovák Önkormányzat 2023. november 23-án 15:00 órától közmeghallgatást tart (Helyszín: 1052 Budapest, Városház utca 7., Visegrád terem). A közmeghallgatás során az állampolgárok és a

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy a Pest Vármegyei Szlovák Önkormányzat 2023. november 23-án 15:00 órától közmeghallgatást tart (Helyszín: 1052 Budapest, Városház utca 7., Visegrád terem).

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a megyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak a Pest Vármegyei Szlovák Önkormányzat tagjai felé.

Gimesiné Szokol Emese sk.
Pest Vármegyei Szlovák Önkormányzat
elnöke

Közmeghallgatást tart a közgyűlés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 09. csütörtök, 09:11
Közmeghallgatást tart a közgyűlés
Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2023. november 24-én 10 órától közmeghallgatást tart a Megyeháza (Budapest V. ker., Városház u. 7.) Kossuth Lajos termében. A közmeghallgatás helyszíne, a Díszterem

Ezúton értesítjük Pest vármegye lakosságát, hogy Pest Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése 2023. november 24-én 10 órától közmeghallgatást tart a Megyeháza (Budapest V. ker., Városház u. 7.) Kossuth Lajos termében.

A közmeghallgatás helyszíne, a Díszterem lesz

A közmeghallgatás során az állampolgárok és a vármegyében érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést tehetnek fel és javaslattal fordulhatnak Pest Vármegye Közgyűlésének tagjaihoz és tisztségviselőihez.

Szabó István
Pest Vármegye Közgyűlésének elnöke

Elkészült a csapadékvíz elvezető rendszer Alsónémediben »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. november 08. szerda, 13:40
Elkészült a csapadékvíz elvezető rendszer Alsónémediben
Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata a PM_CSAPVÍZGAZD_2018/11 azonosítószámú, „Alsónémedi Nagyközség csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése” című projekt keretében 138 609 172 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Halászy Károly és

Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata a PM_CSAPVÍZGAZD_2018/11 azonosítószámú, „Alsónémedi Nagyközség csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése” című projekt keretében 138 609 172 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült, mely összegből a Halászy Károly és Somogyi Béla utcák csapadékvíz elvezető rendszerének fejlesztése valósult meg. A felújítás 2021.03.16.-án vette kezdetét és 2021.10.29-én átadásra kerültek a már megújult árkok.

A jelentős intenzitású esőzések alkalmával elszikkadni nem képes vizek összegyűjtése és elvezetése a Halászy Károly és Somogyi Béla utcák mentén elvezető árkok kiépítésével és átalakításával valósult meg. A beruházással a külterületi vízelvezető csatornák és belterületi árkok összeköttetése is megújult.
A fejlesztéssel érintett utcákban a csapadékvíz szikkasztása, helyben tartása nem volt lehetséges a tervezés ennek figyelembevételével készült. A Somogyi Béla utca mentén kétoldali vízlevezetés került kialakításra a nyílt vízlevezetés megtartásával és felújításával. A rekonstrukció során az árkok helyszínrajza a tervezett járdához és útpadkához, míg magassági vonalvezetése az út magasságához igazodik. A Halászy Károly utcai csapadék elvezető rendszer esetében a csapadékelvezető árkok vonalvezetésének megtartásával kapacitás növelés történt a keresztmetszeti jellemzők növelésével, ahol a burkolt meder hossza megegyezik a meglévő burkolt meder hosszával, de a korábbi mederlapos burkolat helyett a tervezett áteresztő burkolat került beépítésre.

A két utca menti csapadékvíz elvezető rendszer rekonstrukciója komplex fejlesztést alkot. Hatásuk nem csak közvetlenül az utcában összegyűlő csapadékvízkezelésére van, hanem a beléjük betorkolló utcák vizet, illetve a Fő utca vizet is ezek vezetik le.


A projekt a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezető létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című, PM_CSAPVÍZGAZD_2018 kódszámú pályázati kiírás keretében, a Pénzügyminisztérium támogatásával, a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatásból valósult meg.

A kivitelezést az NBS Építőipari Kft. végezte el.

www.pestmegye.hu 

Megújult az Ócsai vadászház »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2023. október 27. péntek, 09:38
Megújult az Ócsai vadászház
Az Egyetértés Sport Vadásztársaság vadászháza tízmillió forint támogatásból újult meg Ócsán a Városi Civil Alap támogatásával. A projekt azonosítója: VCA-KP-1-2022/1-000226. A pályázatból megtörtént az elavult fa nyílászárók cseréje új műanyag

Az Egyetértés Sport Vadásztársaság vadászháza tízmillió forint támogatásból újult meg Ócsán a Városi Civil Alap támogatásával. A projekt azonosítója: VCA-KP-1-2022/1-000226.


A pályázatból megtörtént az elavult fa nyílászárók cseréje új műanyag szerkezetű nyílászárókra, elkészült az elektromos vezetékek cseréje az épületen belül, valamint a közfalak javítása, festése is. A korhadt ereszdeszkázat cseréje, javítása, mázolása is megvalósult, valamint az épületen belüli belső fa nyílászárók cseréje. Az épület határoló falai hőszigetelve lettek és elkészült a színezés is.
A beruházáshoz az egyesület tagsága és önkéntesei jelentős társadalmi munkával is hozzájárultak. A megújult épület átadása október 25-én történt meg Pánczél Károly országgyűlési képviselő úr jelenlétében. Az ünnepségen jelen volt Bukodi Károly Ócsa Város polgármestere, Pető Zoltán az Országos Magyar Vadászkamara Pest Megyei Szervezetének titkára, valamint Kolozsi Géza tájegységi fővadász is.

www.pestmegye.hu 

KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.081 másodperc alatt készült el. | Copyright 2023 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 26549704 | Ebben a hónapban: 113320 | Ma: 4443 | jelenleg: 3 | Statisztika