ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. július 13. szombat, Jenő napja van. - Holnap Őrs napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

A RÓMAI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETE


A ceglédi Római Katolikus Templom

Cegléd 37 ezer lakosa különböző hitvallású egyházakhoz tartozik. Jó kiindulás az ökumenikus törekvésekhez a hagyományosan jó kapcsolat a református,az evangélikus és a katolikus egyházak között. A római katolikus egyházközséget az a meggyőződés vezeti, hogy az Evangélium szolgálatával megszépíti, harmonikussá teszi, kiteljesíti az emberek és közösségek életét. Szemléletünkben az ember az Isten képére és hasonlatosságára teremtett személy. Ezért Isten hiteles, valódi tisztelete számunkra csak az embertárs szolgálatából és tiszteletéből fakadhat. A Ceglédi egyházközség a Katolikus Egyháznak ezzel a meggyőződésével szolgálja Cegléd város lakóit, az itt élő emberek közösségét. Ebből indul ki életének minden megnyilvánulása minden kezdeményezése.


A ceglédi Római Katolikus TemplomA CEGLÉDI EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL:
XXIII. János pápa a plébániát a közösségek közösségének nevezi. Egyházközségünk életét 23 tagú egyházközségi képviselő-testület fogja össze.

Az élet jelene a család, jövője a gyerek! Két családközösség sokszínű programja tarkítja életünket: rendszeres találkozók, kulturális, sport és szabadidős programok, szociális törekvések, lelkigyakorlatok. A Családbarát Egyesület biztosítja családjaink közéleti megjelenési formáját. 

 

A cserkészcsapat gazdag programmal szervezi a fiatalok életét. A felnőtt hittan minden héten a Szentírással, a pápa körleveleivel, hitünk igazságaival ismerkedik, hitében továbbképzi magát. 


A 13 lelkes világi katekéta több mint ezer gyereket képez a hitben a két egyházi és a számos önkormányzati iskolában és óvodában. Nyaranta a ceglédi diákságnak van lehetősége az Evangélium szellemétől áthatott, vidám programokban, nyári táborokban részt venni.

 

undefinedA szentjánosbogár tábor országos szervezésű, melyre mi ceglédiek évek óta szívesen járunk. Az ország különböző területeiről érkező gyerekek között szövődnek itt barátságok. A közös szentmisék, beszélgetések, játékok, akadályversenyek, kirándulások, és nem utolsó sorban a gyönyörű tábortüzek felejthetetlen élményeket jelentenek. Szentjánosbogárnak lenni életforma, amelyre a gyerekek küldetést kapnak.

 

A nyári szünet kezdetén hittantábort szervezünk a város valamennyi iskolájának hittanosai részére. A vidám hangulatban eltöltött napok, sok játék, sportolás, éneklés a gyerekeknek és a felnőtteknek is sok örömöt ad. 2003-ban Tiszagyendán, 2004-ben Vácon voltunk.
A Máltai Szeretetszolgálat Ceglédi Csoportja 1990 óta működik Cegléden. Elsősorban a nehéz szociális helyzetben lévő nagy családosok és idős, egyedülálló személyeknek nyújt természetbeni segítséget, továbbá a szociális intézményeknek és a korháznak ingyenes gyógyászati segédeszközöket bocsát rendelkezésére.

A Szent Lőrinc Alapítvány a szociális érdeklődésű emberek tevékenységségét irányítja. A Mária Légió sajátos programjaival járul hozzá az egyházközség életéhez. Az oltárdíszítők a templomot minden héten kitakarítják és fölvirágozzák, önkéntes szolgálatként, Isten és egyháza iránti szeretetből.

Helyi sajtónk a hetente megjelenő 4 oldalas Tanítvány.
Megszűnt:  a Harangszó kiadvány és a KÉSZ (Keresztény Értelmiségek Szövetsége ceglédi csoportja.)


A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Ceglédi Csoportja az ökumenizmust szem előtt tartva nívós programot biztosít tagjainak és az érdeklődőknek.

 

Plébánia hivatal: Cegléd Római Katolikus Plébánia (Kossuth tér 3. Tel.: 53/311 144 )

Honlapja:

www.cegledplebania.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Aktuális programok

E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.079 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 30604388 | Ebben a hónapban: 208599 | Ma: 398 | jelenleg: 3 | Statisztika