ENGLISH DEUTSCH
Ma 2024. június 16. vasárnap, Jusztin napja van. - Holnap Laura napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

"KÉK TENGER " LEVENDULALIGET


Bővebb információ és további képek itt: http://garten2000.hu

Az illatos levendula

 

Az illatos levendulaA gyönyörű szép egy hektáros levendulaliget Pest megyében, Cegléd határában a Dinnyéshalom dűlőben / utcában 32-34 szám alatti területen található a Gerje patak melletti természetes környezetben. Tíz éve termesztjük a kék csodát. Elkötelezettjei vagyunk, természetes környezetben kis akácerdő mellett mesterséges kis tó és kaszáló szomszédságában próbálunk évről évre szép termést betakarítani.

Az illatos levendulaA termesztés bio úton történik, a művelést, szedést és a teljes feldolgozási folyamatot tekintve. Turistacsalogató látványosság a virágzó levendulaültetvény.

 

Termékeink:

Szárított csokrok, szárított virágok ízléses csomagolásban, zsákocskákban, átlátszó kiszerelésben, tasakokban, díszdobozokban, egy és kétcsokros celofános kiszerelésben, díszkötésben álompárnácskákban.

 

LevendulaligetLevendulaliget

 

 A levendulaligetet bármikor megtekinthetnek előzetes bejelentkezés követően. Minden évben június 5-15 között a szedés idején "SZEDD MAGAD!" akciókat hirdetünk, melyre egyre többen jelentkeznek be és jönnek  el az ország különböző településeiről.

Ez ingyenes az első nagy csokor erejéig, de vásárlási lehetőség is van ugyanekkor és ugyanitt termékeinkből.

 

EGYÉB PROGRAMJAINKRÓL RÖVIDEN A DINNYÉSHALMI TERÜLETÜNKÖN

 

TERMÉSZETVÉDELMI, KÖRNYEZETVÉDELMI  PROGRAMOKHOZ, A GERJE MENTI TANÖSVÉNYHEZ HELYSZÍN BIZTOSÍTÁSA, VAGY ÁTMENŐ PROGRAM ESETÉN PIHENŐ ÁLLOMÁS.

 

Természetvédelmi programTanároknak—nevelőknek a Gerje-part növény és állatvilágáról képekkel ellátott rövid ismertetőket biztosítunk. Ezzel a játékos ismeretterjesztő anyaggal, melynek tartalmát az erdei tornapályánk végében lévő 20-30 főnek is ülőhelyet biztosító, árnyas pihenőhelyen ismerhetik meg a résztvevők. felvértezve indulhatnak a gyalogtúrára.  A patakparti séta alkalmával, ezekkel a növényekkel, állatokkal jó esetben találkozhatnak is a látogatók.

Természetvédelmi programEsős idő esetére két kisebb faház áll rendelkezésre az erdőben valamint egy nagyobb fedett nyílt esőbeálló. Amennyiben kirándulnak és elhagyják a területet, a faházak alkalmasak a kézi poggyászok tárolására is, zárhatók.

 

A Gerje-patak Pilis környékén ered lápi tőzeges területen, és az igen ritka síkvidéki források egyike. 
A Gerje-patak Kőröstetétlen határában egyesül a Perje-patakkal és onnan Gerje-Perje fő csatorna néven Tószeg alatt ömlik a Tiszába.

Természetvédelmi programA patak a területünk végében van, melynek partján tetszőleges hosszban, pár száz métertől akár egy kilométerig tartó sétának csak a rendelkezésre álló idő szab határt. Amennyiben a hosszabb kirándulást választjuk, úgy a Kecskeméti vasút vonaláig el lehet menni, ahol egy kisebb tó várja a kirándulókat. Ebbe a tóba folyik egy helyi csatorna mely Cegléd város felszíni csapadékvizének nagy részét gyűjti össze és továbbítja ebbe a tóba. Szerencsés esetben, vagy időpontban, az átemelő szivattyúk vízátemelését is megnézhetik, melyek a tóban felgyülemlett vizet időnkét átemelik a Gerje patakba, és továbbítják így a Tiszába.

 

Program és játék lehetőségek

 

Melyekhez a területet, a helyszínt biztosítsuk, a csoportokkal a nevelők, tanárok foglalkoznak.

A sok lehetőség közül egyrészt a gyerekek érdeklődése, másrészt az időjárás függvényében, a gyerekek aktív közreműködésével választhatnak az alábbiakból.

 • Szomszédos tanyák állattartási szokásainak megfigyelése. Szarvasmarhák, baromfik, stb.- gyalog.
 • Ismerkedés a levendulaültetvénnyel- gyalog.
 • Ismerkedés a legelővel, és a rajta élő állatokkal tábortól 50-100 m - gyalogtúra.
 • Szitakötő les, gyíkles, vércseles, vadnyulak - őzek megf. a táborhely térségében - gyalog.
 • Kirándulás a Dinnyéshalom dűlőn kerékpárral - sűrűn megállva - kb. 1 km.
 • Madár les - ragadozó és énekesmadarak megfigyelése élőhelyükön.
 • Életre nevelés, szóban és gyakorlatban.
 • Konyhakerti, kerti munkák megismerése, hol terem a gabona, a kukorica stb. / környező tanyák/.
 • Sárkányeresztés, sárkánykészítés technikája Gerje melletti gyepen, hozott anyaggal.
 • Gerje parti séták, ismerkedés a Gerje növény és állatvilágával.
 • A növénygyűjtemény készítés technológiája.
 • Bogárgyűjtési fortélyok.
 • Sípkészítés technikájának megismerése.
 • Tücsökfogás technikája.
 • Sportolási lehetőségek, játékos mozgásgyakorlatok.
 • Egyszerű tornapálya gyakorlatok kis akácerdő bekötő útján.
 • Futógyakorlatok árnyas erdőszélen, táborhelyen.
 • Lepkefogás.
 • Labdajátékok.
 • Tollaslabdázás.
 • Kötélhúzás- hosszú kötelet biztosítunk.
 • Társasjátékok, sakkozás, rajzgyakorlatok erdei pihenőhelyeken.
 • Kerékpáros kirándulások a térségbe dűlőutakon.


Ha csak lehet, mindenki hozzon kerékpárt és így kerékpáros kirándulásra tudunk menni.

A kerékpárokat zárt, védett helyen tudjuk tárolni.

Nádas panzióhoz- kerékpárral- állatok megtekintése, strucc, páva, egyebek - kerékpár.

Pókbangós rét megtekintése- Örkényi út- kerékpárral.

Kirándulás a Csengeri-széli telepített erdőhöz, Gerjei vízátemelő megnézése - kerékpárral.

 

A CSALÁDI NAPRÓL 

ÓVODÁKNAK, ISKOLÁKNAK, CSOPORTOKNAK HELYSZÍN BIZTOSÍTUNK!

 

Egyre több iskola és óvoda talál meg bennünket, helyből és távolabbi településekről egyaránt és szervez Dinnyéshalmi birtokunk területén majálist v. úgynevezett családi napot, kellemes erdős ligetes környezetben.

Családi napCsaládi nap

 

A nevelők a szülők és a gyerekek együtt eltöltenek egy kellemes napot friss levegőn, jó környezetbe. A gyerekek és felnőttek egyrészt az általunk biztosított programok kapcsán, másrészt a saját önálló programjaik révén /labdázás, számháború, síkfutás stb. / találhatják meg a hasznos időtöltést.

 

Főzésre, bográcsolásra lehetőség van, vagy megszervezhető, hogy hozatnak ebédet adott létszámra a városi kifőzdék valamelyikéből.  A kellékeket - asztalok, székek, sörpadok, gyújtós stb. biztosítsuk a helyszínen. Természetesen egyéb szolgáltatásaink is kapcsolódnak szervesen a programhoz.

 

CSALÁDOKNAK, BARÁTI TÁRSASÁGOKNAK

HELYSZÍN BIZTOSÍTÁS MAJÁLISHOZ GRILLEZÉSHEZ, SZALONNASÜTÉSHEZ,

EGY JÓ NAP ELTÖLTÉSÉHEZ- kellékek biztosításával előzetes igényegyeztetéssel.

 

Lehet itt tartani családi ünnepet, osztálytalálkozót, lehet csapatot építeni, vagy csak egyszerűen kikapcsolódni, lakótelepi lakásokból családok, baráti körök egy kellemes grillezésre, szalonnasütésre itt találkoznak és pihennek, szórakoznak.

 

AZ ERDEI TORNAPÁLYÁRÓL

 

Erdei tornapályaVan egy kis akácerdő melyben több mint 14 útmutatóval ellátott tornagyakorlati hely van kellemes környezetben kialakítva.

 

Erdei tornapálya

Ezek a gyakorlatok annyira egyszerűek, hogy úgy a nyugdíjas, mint az óvodás egyaránt el tudják végezni. Hiszen nem is csak ezen van a fő hangsúly, hanem azon hogy friss és jó levegőn minél többet legyünk és pihenjünk.

 

A MEZÍTLÁBAS PARKRÓL

 

Mezítlábas parkVagy taposóról, ahogy sokan hívják, árnyas környezetben leülési és pihenési lehetőséggel. Mezítláb sétálni nyáron kellemes környezetben, árnyékot adó fák lombkoronája alatt nagyon jó, és még egészséges is. Kialakítottunk egy útvonalat, ahol 30 féle járófelülettel dolgoztatjuk meg a talpizmait. Egyes helyeken a meleg bazalt kövek, majd a különböző frakciójú kavicsok, máshol a süppedő tőzeg és a hűs pázsit kényezteti talpunkat.

Mezítlábas parkHangulatos szép környezetben talpunk izgalmas anyagokkal találkozik, és mindez jót tesz egészségünknek, lelkünknek egyaránt. A napi fárasztó jövés-menés után megkönnyebbülés levenni a cipőt és sétálni szokatlan anyagokon.

Mezítlábas parkAnyagok, amelyekkel találkozik a talpunk:

Homok, föld, bazaltkő, apró szikla, osztályozott kavicsfélék, kúlékavics, gyep, tőzeg, folyami homok, hőálló tégla, agyaglapok, kisméretű tégla, murva, bazaltzúzalék, rönkjárda, agyag, beton. 

 

A NORDIC WALKING LEHETŐSÉGRŐL

 

A terület elég nagy ahhoz, hogy ezt is lehessen gyakorolni. Ha mégis kicsi sokaknak, akkor a Gerje-parton is folytathatják, útjukat tetszőleges hosszban ameddig jól esik.

 

AZ ESKÜVŐI FOTÓZÁS

 

A birtok magán részén különösen, de a teljes területen is rendkívül sok fotózásra alkalmas helyszín van melyet nagyon sokan igénybe is vesznek.

Esküvői fotozásEsküvői fotozás

Különösen a levendulást kedvelik, sokan szándékosan a virágzás időpontjához igazítják az esküvő napját.

 

TÁBOROZÁSI LEHETŐSÉG

 

TáborozásTúrázóknak táborozási lehetőséget biztosítunk zárt területünkön, ahol a sátrakat fel lehet állitani és kicsit nomád módon eltölteni egy- két éjszakát. Árnyékszék- vízvétel biztosítva van. A lehetőség akár az akácerdőben akár a gyepes területeken adva van.

 

SZÁLLÁS LEHETŐSÉG

 

Szállás lehetőségA belső zárt területünkön lévő teljes komforttal rendelkező épületünkben lehetőség van elszállásolásra az év bizonyos időszakaiban, előre egyeztetett formában. Egy családnak vagy maximum 4-6 főnek kényelmes elhelyezést tudunk biztosítani szépen parkosított belső udvarunkban lévő téglaházunkban.

 

Szállás lehetőségSzállás lehetőség

 

 

ÖSSZEFOGLALVA

 Mindebben az a legjobb, hogy elhagyjuk a város zaját és háborítatlan szép környezetben élvezzük a program adta lehetőségeket, ugyanakkor ezért nem kell messzire menni, hiszen közvetlen a város szélén, nagyon jól megközelíthető helyen van mindez akár gyalog akár kerékpárral is, de buszokkal is.

 

ÁRAINKRÓL

Programjaink nem ingyenesek, általában szerény területfoglalási díjat kérünk a helyszín biztosításáért és az egyéb igények egyeztetése után adjuk meg a pontos árat, természetesen számlát is tudunk adni.

 

NAGYON FONTOS. MIVEL ZÁRT MAGÁNTERÜLETEN VANNAK, A KIAJÁNLOTT PROGRAMOK , ÉS NEM TARTÓZKODUNK ÁLLANDÓAN A HELYSZÍNEN, ELŐZETESEN MINDEN PROGRAMRA BE KELL JELENTKEZNI, EGYEZTETNI KELL AZ ALÁBBI LEHETŐSÉGEKEN:

06 30 9850095 v. 06 70 3765710  TELEFONON VAGY  a garten2000kft@gmail.com e-mailen.

 

Szeretettel várunk minden csoportot, iskolai osztályokat, óvodás csoportokat, családokat, csapatépítőket, környezetvédőket vagy csak egyszerűen csendes környezetben pihenni vágyókat.

 

Tisztelettel:

Kovács család


KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

 • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.072 másodperc alatt készült el. | Copyright 2024 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 30118887 | Ebben a hónapban: 302827 | Ma: 1962 | jelenleg: 4 | Statisztika