ENGLISH DEUTSCH
Ma 2022. december 5. hétfő, Vilma napja van. - Holnap Miklós napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

Hír, program, komment

Lezárt akta: eltérő álláspontok

2022.09.18. 09:10 Rovat: Kékfény
Lezárt akta: eltérő álláspontok

A nagykőrösi rendőrök befejezték azt a 2020-ban indult büntetőügyet, amelyben egy baromfifeldolgozó üzemben megsérült nő munkahelyi balesetét vizsgálták. A gyanú szerint a munkáltatók felelősek a bőrlehúzógép okozta roncsolt kézfej miatt. Szerintük az áldozat.

 

(Fotó: police.hu)

Egy nagykőrösi baromfifeldolgozó üzemben 2020. június 30-án reggel történt munkahelyi baleset miatt indultak meg a rendőrök. Az üzemben egy 46 éves nőnek az egyik bőrlehúzó gép munka közben a jobb kézfejét "bekapta", amelynek következtében 4 ujja és kézfeje súlyosan megsérült. A szabadszállási nőt sokkos állapotban vitték kórházba, az azonnali elsősegélynyújtást és orvosi ellátást követően.

 

A nagykőrösi rendőrök az eljárásban kirendelt szakértők véleményére alapozva megállapították, hogy az áldozat külső munkaadója, a 24 éves, szabadszállási R. Klaudia több ponton megszegte a munkavédelmi törvényt: az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményei megvalósításának módját egyetlen írásos dokumentumban sem határozta meg, a foglalkozási szabályokat nem foglalta írásba, nem szabályozta le a munkavégzéssel kapcsolatos munkavédelmi intézkedések rendjét, nem készített munkavédelmi szabályzatot, a munkavédelmi szaktevékenység ellátására nem biztosított megfelelő képességgel rendelkező szakembert, nem végezte el a bőrlehúzó gép kockázatértékelését, nem vette figyelembe a sértett a baleset időpontjában a hajnali, illetve reggeli fáradságát, balesetveszélyes gépen végeztetett munkát, nem gondoskodott figyelmeztető jelzések elhelyezéséről, valamint annak ellenére bízta meg munkavállalóját, hogy a bőrlehúzó gép nem rendelkezett kezelési utasítással.

 

A 24 éves nőt maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével gyanúsították meg. A kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt elismerte, de nyilatkozata szerint nem tudta, hogy azokról neki kellett volna gondoskodnia. Véleménye szerint a sértett a felelős, magának okozta a sérülést.

 

A nyomozók a szakértői vélemények alapján a baromfiüzem ügyvezetőjét, az 53 éves N. Pétert is maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségével gyanúsították meg. Védekezésében elmondta, hogy a sértett belenyúlt a gép mozgó alkatrészei közé, amiről oktatást, valamint gyakorlati tájékoztatás során határozott tiltást kapott. Véleménye szerint a bőrlehúzógép az üzembe helyezéskor, és a baleset idején is - rendeltetésszerű használat mellett - biztonságos üzemeltetésre alkalmas volt.

 

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 24 éves nővel valamint az 53 éves férfival szemben folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

(police.hu)

Értékelés: 0/0
Még nincsenek hozzászólások
Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!
KÖZÉRDEKŰ ADATOK E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.247 másodperc alatt készült el. | Copyright 2022 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 21889754 | Ebben a hónapban: 41904 | Ma: 10239 | jelenleg: 4 | Statisztika