ENGLISH DEUTSCH
Ma 2022. június 26. vasárnap, János napja van. - Holnap László napja lesz.

ESEMÉNYNAPTÁR

Ke Sz Cs Sz Va
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Mai mozi műsor

Ma már nincsenek előadások...
További előadások »

www.cegledkartya.hu

www.cegledkartya.hu

www.cegledfurdo.hu

www.cegleditermal.hu

www.varvag.hu

www.varvag.hu

www.cvf.hu

www.cvf.hu

www.ctv.hu

www.ctv.hu

cegledisportcentrum.hu

www.cegledisportcentrum.hu

www.okoviz.hu

www.okoviz.hu

www.cegledikultura.hu

cegledikultura.hu

Szennyvízszállítás

www.comboscsatornatisztitas.hu

2700 Cegléd, Ölyv u. 4.

Tel: 06 53/707-050

Mobil: 06 30/6353-018

Email:

combos@t-online.hu

combosbt01@flah-net.hu

Web:

comboscsatornatisztitas.hu

Közösségi Sportváros Vagyunk

HÍREK A MEGYEHÁZÁRÓL

12345678910
oldal:1/42 bejegyzés:10/416

„Tudásunkkal kézen fogva” »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 24. péntek, 10:01
„Tudásunkkal kézen fogva”
A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) sokirányú felnőttképzési tevékenységébe felvette egy numizmatikai-éremgyűjtő szakköri kisfilm-sorozat elkészítését. Az NMI kiemelten fontosnak tartja a felnőttképzés, és ezen belül az önképző szakköri mozgalom országos, minőségi

A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) sokirányú felnőttképzési tevékenységébe felvette egy numizmatikai-éremgyűjtő szakköri kisfilm-sorozat elkészítését. Az NMI kiemelten fontosnak tartja a felnőttképzés, és ezen belül az önképző szakköri mozgalom országos, minőségi megújítását. Az NMI szakköri sorozata eddig nagy eredményességgel fut az www.aszakkor.hu oldalon.

A numizmatikai-éremgyűjtő szakköri kisfilm-sorozat előkészítésére, szakmai tartalmának összeállítására a hazai numizmatikai kutatás kiemelkedő személyiségét, a korábbi Pest megyei megyei múzeumigazgatót, dr. Kálnoki-Gyöngyössy Mártont kérték fel. A 20 részből álló sorozat a numizmatika teljes területét felöleli. Az egyes részeket vidéki gyűjteményi helyszíneken vették fel (Debrecen: Déri Múzeum, Pécs: Janus Pannonius Múzeum, Pannonhalma: Bencés Főapátsági Múzeum), így az anyag bemutatásán túl lehetőség adódik hazánk fontosabb, de eddig kevéssé ismert numizmatikai gyűjteményeinek megismertetésére is.

A szakköri sorozat készítői abban bíznak, hogy ez a kezdeményezés a gyűjtemények társadalmi hasznosulásán, a kisfilmek reklámértékén túl, azok oktatási jelentőségére való tekintettel (például a filmek akár középiskolai oktatásban is hasznosíthatóak) különösen fontos és ígéretes, mert az új szemléletű szakkörök megindításával hozzájárulhat a hazai éremgyűjtés nemes hagyományainak feltámasztásához és minőségi újjászületéséhez.

Az éremgyűjtő szakkörről bővebben: https://aszakkor.hu/szakkorok/mestersegek/eremgyujtes

Solvers and Challenges - oktatási program Pest megye négy középiskolájában »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 24. péntek, 09:52
Solvers and Challenges - oktatási program Pest megye négy középiskolájában
Mennyire ismerik a fiatalok a helyi és szezonális élelmiszereket? Mennyit tudnak a fenntartható étkezésről és élelmiszertermelésről? Kétszáznál is több Pest megyei középiskolás Szobon, Érden, Budaörsön és Cegléden már egészen komoly

Mennyire ismerik a fiatalok a helyi és szezonális élelmiszereket? Mennyit tudnak a fenntartható étkezésről és élelmiszertermelésről? Kétszáznál is több Pest megyei középiskolás Szobon, Érden, Budaörsön és Cegléden már egészen komoly tudást halmozott fel a környezetbarát és fenntartható étkezésről szakértők és helyi vállalkozók segítségével. Azt is megvizsgálták, hogyan hatnak étkezési szokásaink a környezetünkre, mit tehetnek azért, hogy csökkentsék például az élelmiszer-pazarlást, ami napjaink egyik égető problémája. A workshopok alkalmával különböző figyelemfelkeltő akciókat terveztek, hogyan ösztönözhetnének minél több fiatalt aktív társadalmi szerepvállalásra és miként válhatnának aktív szereplőivé a fenntartható élelmiszerrendszer megteremtésének. A nemzetközi Food Wave projekt oktatási programjának eseményeire idén májusban és júniusban került sor Pest Megye Önkormányzata és a Felelős Gasztróhős Alapítvány szervezésében.

A Food Wave egy nemzetközi összefogás keretében létrejött projekt, amiben 17 országból több mint 30 partner, önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények vesznek részt. Pest megyében a Food Wave részeként Pest Megye Önkormányzata az oktatási programon kívül versenyt szervez fiataloknak „Utcai akciók” és közösségi rendezvények megvalósítására; városi gasztrófesztiválokra települ ki, illetve a helyi étkezési kultúrához kapcsolódó művészeti - audiovizuális pályázatot ír ki fiatalok számára.

200 is több Pest megyei középiskolás vesz részt a programban

A Szobi Szent László Gimnáziumban, az Érdi Gárdonyi Géza Gimnáziumban, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban és a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Technikumban megtartott két- két alkalmas szemléletformáló workshopokon a diákok a fenntartható étkezéssel ismerkedtek meg előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken és fenntartható finomságok kóstolásán keresztül, majd ők maguk alkottak a témában figyelemfelkeltő kommunikációs anyagokat. A résztevők a beszélgetések keretében olyan helyi szakértőkkel és vállalkozókkal találkozhattak, akik beépítik a fenntarthatóságot a mindennapi működésükbe. Lehetőségük volt mélyebb betekintést nyerni a vállalkozások működésébe, kérdezhettek arról, hogy mi a piacképesség titka, miért fontosak a helyi termékek és a helyi piacok illetve hogyan lehet mindezt jól csinálni. Az egyes helyszíneken elhangzottakról, a legfontosabb gondolatokról és történésekről készült videó összefoglalók itt tekinthetők meg.

A program keretében készített kommunikációs anyagokat a diákok nevezhették egy versenyre, melynek keretében egy szakmai és egy közönség díjat is kiosztanak. A közönség like-kal tud szavazni a projekt Facebook csoportjában. A legtöbb like-ot gyűjtő pályaművet elkészítő csapat 50.000 forint értékű ajándékutalványban részesül. A szavazás június 28. éjfélig tart és a szavazatokat ebben a Facebook galériában lehet leadni.

A www.foodwave.pestmegye.hu oldal folyamatosan frissülő híreket kínál a projekt további magyarországi eseményeiről, a fenntartható étkezéshez és élelmiszertermeléshez kapcsolódó legújabb fejleményekről és kezdeményezésekről, illetve inspiráló történeteken keresztül mutatja be, hogy egy tudatos és felelős egyén mit tehet a fenntartható és igazságos élelmiszerellátási rendszer létrejötte érdekében.

Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ rendezvényszervezés »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 15. szerda, 16:16
Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ rendezvényszervezés
Pest Megye Önkormányzata 2020 – 2022 között projekt partnerként vesz részt az Európai Unió INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében támogatott DANUrB+ (DANUrB+ DTP3-433-2.2) projektben, amelynek célja a Duna-menti települések fejlesztése,

Pest Megye Önkormányzata 2020 – 2022 között projekt partnerként vesz részt az Európai Unió INTERREG Duna Transznacionális Együttműködési Program keretében támogatott DANUrB+ (DANUrB+ DTP3-433-2.2) projektben, amelynek célja a Duna-menti települések fejlesztése, a településen élő emberek bevonásával, a helyi kulturális értékek és örökség hasznosításával.

Pest Megye Önkormányzata ajánlattételi felhívást tesz közzé a projekt-események rendezvényszervezési feladatainak ellátására, melynek tárgya a 2022. évi Ráckeve és térsége (Szigetzug) Duna Napok esemény-sorozatához, valamint a DANUrB+ projekt keretében tervezett építőtáborhoz (Building Camp) illeszkedő közösségi valorizációs rendezvény szervezése.

Az ajánlattételi határidő: 2022. június 22. 10 óra

Az ajánlattételi eljárás további tartalmát és feltételeit az ajánlattételi felhívás tartalmazza, amely az alábbi hivatkozásról érhető el:


Ajánlattételi felhívás - DANUrB+ DTP3-433-2.2 - rendezvényszervezés
Ajánlattételi lap
Adatkezelési tájékoztató 

Három Tenger Kezdeményezés regionális fórum - Lublin »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 09. csütörtök, 10:34
Három Tenger Kezdeményezés regionális fórum - Lublin
Karácsony Ádám, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke képviselte Magyarországot a lengyelországi fórumon június 6-án.

Karácsony Ádám, a Pest Megyei Közgyűlés alelnöke képviselte Magyarországot a lengyelországi fórumon június 6-án.

A Három Tenger Kezdeményzés (HTK) az Adriai-, a Balti-, és a Fekete-tenger közötti tizenkét EU-tagállamot fogja össze. A konferenciát Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök nyitotta meg.

Karácsony Ádám alelnök

Karácsony Ádám a panelbeszélgetésben elmondta, hogy napjainkban az energiabiztonság jelenti az egyik fő kihívást. Szerencsére térségünkben már évekkel az ukrajnai orosz agresszió előtt megkezdődtek az együttműködések. Magyarország hét szomszédja közül hattal épített ki interkonnektorokat, ez lehetőséget ad arra, hogy más forrásból is importáljunk földgázt. Sajnos hiányoznak azonban az orosz gázt helyettesítő források, ezért keményen kell dolgoznunk együtt a Három Tenger Kezdeményezésen belül is, hogy megoldást találjunk a problémára.

Hozzátette, ezen felül hiányzik a megfelelő észak-déli közlekedési infrastruktúra is. A Fekete-tengertől vagy az Adriai-tengertől a Balti-tengerig való utazás igazi kihívás, különösen vonattal. Az országainkat összekötő Via Carpatia autópályát kísérleti projektnek tekintjük, amelyre koncentrálnunk kell a következő években. Mi magyarok büszkén mondhatjuk, hogy tavaly befejeztük hazánkban az autópálya 230 km-es szakaszának építését. A V4-es partnereinkkel megteremtjük a négy főváros közötti gyorsvonat alapjait, és együtt kell dolgoznunk, hogy a következő évtizedekben összekapcsoljuk a HTK mind a 12 fővárosát is.

Kifejtette, hogy az országok régiókból állnak, és a régiók összekapcsolása az országok összekapcsolásának előfeltétele. A megyéknek, a határ menti helyi közösségeknek meg kell találniuk a gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlesztésének és a turizmus népszerűsítésének módját. Kisebb utakat kell építeni a kisvárosok és falvak között a határ két oldalán. Magyarországon ezt tesszük: az elmúlt 12 évben több új kis utat, hidat építettünk minden szomszédunkkal. Ez sok esetben több tíz kilométerrel csökkentette a távolságot két település között.Ez életet és gazdasági fejlődést hoz a peremterületekre és megakadályozza az elnéptelenedést.

Beszédének végén megemlítette, hogy az INTERREG program nagy segítséget jelent a határ menti kisebb projektek megvalósításában, amelyben Pest megye évek óta aktív szerepet vállal.

www.pestmegye.hu

Sikeresen befejeződött a szociális segítők képzési programja az Alsó-Ipoly völgyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 08. szerda, 11:06
Sikeresen befejeződött a szociális segítők képzési programja az Alsó-Ipoly völgyében
A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása, amely ingyenesen elérhető szociális segítői képzéssel szervezésével és lebonyolításával valósult meg.

A RE-HABILITATION című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén újonnan épülő és már meglévő szociális intézmények munkaerőellátásának biztosítása, amely ingyenesen elérhető szociális segítői képzéssel szervezésével és lebonyolításával valósult meg.

A RE-START akcióterven belül 2022. április 30-án zárult projekt keretében két helyszínen, Szobon és Párkányban zajlott az oktatási program, több ciklusban. A program keretében összesen 137 fő képzése valósult meg, amely a résztvevők számára térítésmentes volt. A jelentkezők a 310 órás, elméleti és gyakorlati modulokat ötvöző képzés során a szociális gondozói munkakör betöltéséhez szükséges összes készséget és tudást elsajátíthatták. A képzést követően többen azonnal el is helyezkedtek a térség szociális intézményeiben, sokan azokban az intézményekben kaptak állásajánlatot, amelyben gyakorlati képzésüket végezték, hozzájárulva ezzel a RE-START akcióterv fő célkitűzéséhez, a térségi, helyi foglalkoztatottság növeléséhez. Több résztvevő otthon ápolásra szoruló rokonának kívánt jobb minőségű ellátást biztosítani a szaktudás megszerzésével. A projektnek köszönhetően várhatóan a szektor munkaerőhiánya enyhülni fog és az akcióterv másik projektje keretében épülő, hamarosan átadásra kerülő szociális intézmények humánerőforrás-kapacitás ellátottságát is segíti majd.

137 fő vett részt a képzésben

A projektet a szobi Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania valósította meg.

A projekt sikere indokolttá tette, hogy a két partner, akik a képzési programot működtették – a szobi Szent László Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint szlovákiai oldalról Blanka Richtáriková – Kurz opatrovania – a képzést a projekt lezárultát követően is fenntartsák és költségtérítéses formában üzemeltessék.

A teljes projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 154.793 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásából valósult meg.

www.pestmegye.hu

Új éjszakai járatok indulnak több Pest megyei településre »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 08. szerda, 09:13
Új éjszakai járatok indulnak több Pest megyei településre
A Volánbusz június 18-án hajnaltól bővíti a Budakeszire, Pátyra, Telkire, Budajenőre, Perbálra, Tökre és Zsámbékra közlekedő éjszakai járatainak számát a hétvégi időszakban.

A Volánbusz június 18-án hajnaltól bővíti a Budakeszire, Pátyra, Telkire, Budajenőre, Perbálra, Tökre és Zsámbékra közlekedő éjszakai járatainak számát a hétvégi időszakban.

2022. június 18-án, szombat hajnaltól hétvégente a Budapestről induló 922-es és az új 922B járatok 30 percenként biztosítanak majd eljutást a fővárosból Budakeszire, illetve a Széll Kálmán térről 0:48 és 2:48 órakor induló járatok 922B jelzéssel szintén „kékbuszként” közlekednek tovább Zsámbékig Páty-Perbál útirányon át – ezzel új éjszakai eljutási lehetőséget nyújtva az érintett településekre utazók számára. Zsámbékról 2:00 órakor indul agglomerációs éjszakai járat a főváros irányába.

A járatokon elfogadják a Volánbusz regionális viszonylataira megváltott bérleteket is az azokon megjelölt viszonylatokon belül. A jegyek esetében a „kékbuszokon” érvényes díjszabás érvényes egészen Zsámbékig.

A részletes információk itt érhetők el.

www.pestmegye.hu

Pest megyei siker a Lány Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 07. kedd, 14:36
Pest megyei siker a Lány Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjén
Május 20-22. között Debrecenbe került megrendezésre a III-IV. korcsoportos lány labdarúgás diákolimpia országos döntője. Megyénket a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapata képviselte, akik bronzéremmel zárták a
Május 20-22. között Debrecenbe került megrendezésre a III-IV. korcsoportos lány labdarúgás diákolimpia országos döntője. Megyénket a Dunakeszi Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola csapata képviselte, akik bronzéremmel zárták a három napos tornát.
 
A siker értékét növeli, hogy a nagyobb részt amatőr lányokból álló csapat olyan iskolákat tudott megverni mint a Gloriett Sportiskola, a Felcsúti Endresz György Általános Iskola, valamint a Győri Fekete Általános Iskola.
 

Kíváló Pest megyei eredmények az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjén »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 07. kedd, 14:33
Kíváló Pest megyei eredmények az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjén
2022. május 25-31. között Győrben került megrendezésre az Atlétika Diákolimpia Országos Döntője. A hét napos rendezvénynek az Olimpiai Sportpark adott otthont, ahol 5 különböző korcsoportban kiváló Pest megyei eredmények születtek.
2022. május 25-31. között Győrben került megrendezésre az Atlétika Diákolimpia Országos Döntője. A hét napos rendezvénynek az Olimpiai Sportpark adott otthont, ahol 5 különböző korcsoportban kiváló Pest megyei eredmények születtek.
1. hely
Csapó Zalán (Csömöri Mátyás Király Általános Iskola) – II. kcs. többpróba
Horváth Máté Barnabás (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) – V- kcs. gerelyhajítás
Illyés Gréta (Váci Madách Imre Gimnázium) – V. kcs. gerelyhajítás
Kalász Bertold (Dunakeszi, Fazekas Mihály Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola – IV. kcs. 1500 m
Keszthelyi Luca (Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium) – VI. kcs. magasugrás
Kriszt Sarolta Mária (Gödöllői Török Ignác Gimnázium) – V. kcs. távolugrás
Mika Botond (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) – V. kcs. 800 m
Szalai Fanni (Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola) – IV. kcs. 1500 m
Szinte Bálint (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) – VI. kcs. 1500 m
Tóth Gergő (Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum) – V. kcs. magasugrás
2. hely
Földesi Gergő Dávid (Váci Madách Imre Gimnázium) – V. kcs. gerelyhajítás
Gábossy Alex (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium) – VI. kcs. magasugrás
Jancsik Martin (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) VI. kcs. gerelyhajítás
Kriszt Sarolta Mária (Gödöllői Török Ignác Gimnázium) – V. kcs. 100 m gát
Mika Botond (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) – V. kcs. 400 m
Mózes Fanni (Tápiószentmártoni Kubinyi Ágoston Általános Iskola) – kislabdahajítás
Szinte Bálint (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) – VI. kcs. 800 m
3. hely
Bogdán Gergő (Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola) – IV. kcs. távolugrás
Fabók Vivien (Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium) – V. kcs. 3000 m
Horváth Zsófi (Vác, Piarista Gimnázium) – VI. kcs. gerelyhajítás
Krakóczki Bence (Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola) – III. kcs. többpróba
Lasztaméry Anna (Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola) – III. kcs. távolugrás
Lukács Gergely (Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium) – III. kcs. magasugrás
4. hely
Babicz László (Tápiószentmártoni Kubinyi Ágoston Általános Iskola) – III. kcs. 60 m
Bakos Gréta (Abony, Somogyi Imre Általános Iskola) – III. kcs. magasugrás
Bényi Dániel (Váci SZC Selye János Egészségügyi és Szociális Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) – V. kcs. gerelyhajítás
Fodor Péter Gellért (Gödöllői Török Ignác Gimnázium) – V. kcs. 400 m
Juhász Anna (Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Technikum) – VI. kcs. 100 m gát
Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium (Szűcs Tamás, Csernus Péter, Halász Norbert, Szinte Bálint) V-VI. kcs. 4x400 m váltófutás
5. hely
Balogh Ádám (Gödöllői Református Líceum Gimnázium) – V. kcs. 1500 m
Bodrogi Levente (Vác, Piarista Gimnázium) – V. kcs. 110 m gát
Fazekas Soma (Gödöllő, Premontrei Szent Norbert Gimnázium) IV. kcs. magasugrás
Janocha Donát (Gödöllői Damjanich János Általános Iskola) IV. kcs. súlylökés
Keszthelyi Luca (Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium) – VI. kcs. távolugrás
Losonczy István Mihály (Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium) – V. kcs. 400 m
Varga Barnabás (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) – V. kcs. távolugrás
6. hely
Abony Somogyi Imre Általános Iskola – II. kcs. többpróba
Balogh Antónia (Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola) IV. kcs. 1500 m
Csömöri Mátyás Király Általános Iskola (Simet Liza, Hadrévy Eszter Anna, Illés Laura, Vereszki H. Dalma) – IV. kcs. 4x100 m váltófutás
Lasztaméry Anna (Piliscsaba, Páduai Szent Antal Általános Iskola) – III. kcs. 60 m lány
Mihályi Hanna (Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium) III. kcs. magasugrás
Monostori Botond (Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola) – IV. kcs. 1500 m
Szegner Kitti Veronika (Váci SZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium) – VI. kcs. magasugrás
Tornyos Marcell (Kiskunlacházi Általános Iskola) IV. kcs. súlylökés

Aktív időskori programok indulnak az Alsó-Ipoly völgyében »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. június 03. péntek, 09:37
Aktív időskori programok indulnak az Alsó-Ipoly völgyében
A RE-BIRTH című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén élő, elsősorban idős korú lakosság egészségi és lelki állapotának javítása különböző közösségi események és aktivitást elősegítő rendezvények segítségével.

A RE-BIRTH című projekt fő célkitűzése az Alsó-Ipoly mentén élő, elsősorban idős korú lakosság egészségi és lelki állapotának javítása különböző közösségi események és aktivitást elősegítő rendezvények segítségével.

A RE-START akcióterven belül a 2022. március 1-én kezdődött, 16 hónapig tartó projekt keretében az Alsó-Ipoly völgy több településén is különböző kulturális, hagyományörző és sportrendezvények, továbbá tréningek és előadások kerülnek megrendezésre.

A zselízi Csemadok vezető partnerként szervezi meg a projekt keretében a rendezvények döntő többségét. A programok egyik fő célja a fiatalok számára történő tudásátadás, amelynek során az idősebb korosztály a tradícionális ételek elkészítését tanítja meg az érdeklődő fiatalok számára. Emellett megrendezére kerülnek a hagyományőrzés szempontjából fontos fesztiválok (pl. szüreti fesztivál, farsang). Elsősorban az idősebb korosztály számára életvezetési tanácsadás előadássorozat is megrendezésre kerül, amely során egészségmegőrzésről, életvitelről és lelki egészségről szóló előadásokon lehet majd részt venni. Zselízről kiindulva egy napos, buszos kirándulás során felkereshető lesz a bernecebaráti és az ipolyszalkai tájház, ahol a helyi kulturális értékek és hagyományos kézműves tevékenységek bemutatására kerül majd sor.

A Bernecebaráti Turisztikai és Kulturális Egyesület Bernecebarátiban a helyi kézműves hagyományokat mutatja be: kosárfonást, palóc furulya készítést, kötést, horgolást és varrást tanulhatnak az érdeklődők. Az aktívabb időtöltést kedvelők zarándoklaton vehetnek részt a Nemeshegyi kápolnához, illetve egy kiállítással egybekötve megrendezésre kerül a Szokolyi Alajos emlékfutás és kerékpározás.

Az ipolyszalkai Tájház

Az Ipolyszalkai Tájházat fenntartó Ipoly Kulturális és Turisztikai Egyesület (Ipel’ské Kultúrne a Turistické Združenie), a projekt keretében a Tájházat bővíti egy új épülettel, amely révén nagyobb létszámú csoportokat is fogadni tudnak majd.
A Dunakanyar-Ipoly-Börzsöny Területfejlesztési Nonprofit Kft. informatikai tréningeket és mentális egészségfejlesztési tréningeket szervez kifejezetten időskorúak számára. Az informatikai tréning elősegíti az egyedül élő időskorúak kapcsolattartását rokonaikkal, ismerőseikkel, míg a mentális egészségfejlesztés az elmagányosodás negatív hatásait hivatott kezelni.

Az összesen 35 rendezvényen a tervek szerint nagyjából 1500-2000 résztvevő fog részt venni, amely igen jelentős létszám a terület lakosságszámát figyelembe véve.

A projekt az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program 131.079,01 euró ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatásából valósul meg, 2022. március 1 – 2023. június 30. között.

Forrás: PONTIBUS Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás

Kisnémediben elkészült a Minibölcsőde »

Forrás: www.pestmegye.hu - Megjelent: 2022. április 26. kedd, 11:49
Kisnémediben elkészült a Minibölcsőde
Befejeződöttek a településen a 8 férőhelyes új mini bölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 68,87 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Befejeződöttek a településen a 8 férőhelyes új mini bölcsőde kivitelezési munkái. A munkálatokra 68,87 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Pénzügyminisztériumtól.

Kisnémedi népessége 2015 óta folyamatosan emelkedett, az elmúlt 4 évet vizsgálva a bölcsődés korú gyermekek létszáma átlagosan 25 fő volt a településen, az átlagos éves születésszám 7 gyermek volt.

A Petőfi Sándor u. 30. sz. alatt található a bölcsőde

A településen korábban nem működött önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsődei intézmény, 100%-os volt a kapacitáshiány, így különösen indokolt volt a 8 férőhelyes minibölcsőde építése. 

A projekt eredményképp 63,5 nm2 hasznos alapterületű mini bölcsődei intézményben összesen 8 új bölcsődei férőhely jött létre, valamint intézményi szinten a projekt keretében 3 db új munkahely létrehozása is megvalósul teljes munkaidőben (1 fő kisgyermeknevelő, 2 fő bölcsődei szakgondozó).

A projekt befejezésének dátuma: 2022.03.31.

A támogató neve: Pénzügyminisztérium
A támogatás összege: 68,87 millió forint

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból)

www.pestmegye.hu

KÖZÉRDEKŰ ADATOK

Aktuális programok

E-Ügyintézés

Képtárak

Képtárak
CEGLÉD TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV 2017 CEGLÉD MEGÚJUL

Házhoz menő szelektív
HULLADÉKGYŰJTÉS
SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

SZÁLLÍTÁSI NAPTÁR

KÖRNYEZETSZÉPÍTÉS

CEGLÉD VÁROS
2021. ÉVI
KÖRNYEZETSZÉPÍTÉSI
ÉS
KÖRNYEZETVÉDELMI
PROGRAMJA

Panoráma képek

  • PANORÁMAKÉPEK

Turistatérkép

Túristatérkép

Térségi Adattár

www.kossuthtoborzo.hu

www.kossuthtoborzo.hu

www.laskafesztival.hu

www.laskafesztival.hu

Pest Megyei Békéltető testület

Pest Megyei Békéltető testület

Projektek

www.cegledkozvilagitas.hu
Bölcsőde bővítés 2014
www.varkonyikompetencia.cegled.hu
www.csatorna.cegled.hu
A lap 0.065 másodperc alatt készült el. | Copyright 2022 Ceglédinfo, design by © Ceglédinfo | ÍRJON NEKÜNK! | IMPRESSZUM | Akadálymentesítési nyilatkozat
A látogatók száma 2015.05.04-től: 20123535 | Ebben a hónapban: 272333 | Ma: 6803 | jelenleg: 1 | Statisztika